Originalul AICI

Minutul și scorul
31.03.2022 / 21:00 ( Ziua 36)
🪖Ca urmare a schimbării strategiei, în acest moment, se pare că Rusia se concentrează pe patru direcții: Kiev, Cernihov, Izium ( la sud de Harkov) și Donbass – Mariupol și alte orașe mai mici. Celelalte orașe: Nikolaev, Zaporojie sau Vinița au fost lăsate un pic în pace.
🪖Astăzi s-au înregistrat bombardamente grele în orașele din Donbas, dar și în localitățile satelit din nord-estul Kievului. De asemenea, Harkovul a fost bombardat substanțial.
🪖Zelensky a declarat că ucrainenii sunt pregătiți pentru escaladarea ostilităților în Donbas și că nu vor ceda niciun centimetru.
🪖Mâine Crucea Roșie se pregătește să organizeze un coridor pentru evacuarea oamenilor in Mariupol. Reprezentanții Crucii Roșii au reușit să între în oraș cu ceva provizii medicale. Rusia a spus că ia o pauză de 24 de ore în bombardarea orașului.
🪖Astăzi pe coridoarele de evacuare au plecat 45 de autobuze din Zaporoje spre Berdiansk, se pare că au și ajuns și tot din Zaporoje un convoi de autobuze a plecat spre Mariuol. Acesta este legat de acțiunea celor de la Crucea Roșie.
🪖Rusia agită apele și în Caucaz. Aceasta plănuiește un referendum în Oseția de Sud pentru a o alipi la Rusia fix după modelul Crimeei. Peskov a zis că Rusia nu a făcut nimic în acest sens, însă georgienii sunt destul de îngrijorați.
🪖Andrei Kozyrev, fost ministru de externe al Federației Ruse pe vremea lui Elțîn, a declarant la BBC că Putin a calculate greșit cam totul în lucrarea cu Ucraina și acum face eforturi să dreagă busuiocul.
🪖Apar din ce în ce mai multe informații despre soldații ruși care își sabotează propriul echipament militar și refuză să execute ordinele. Numai în ultimele sapte zile doi ofițeri ruși au fost răciți de proprii soldați, iar un colonel s-a sinucis.
🪖Tarifele pentru tranzitul de gaze prin Ucraina prin conducta Drujba către Slovacia vor crește cu 30% începând de la 1 aprilie.
🪖Gazprom analizează posibilitatea de a opri furnizarea de gaze către ”țările neprietene”.
🪖După declarațiile lui Putin cu privire la gaz si glumele cu conductele făcute și de ruși si de ucraineni, prețul gazului pe bursele din Europa a ajuns la 1395,00 USD / mia de metri cubi.
🪖Ca și după anexarea Crimeei în 2014, popularitatea lui V.V. Putin a ajuns la cote foarte înalte în Rusia: 83%
🪖Putin a semnat un ordin prin care armata rusă va recruta în această primăvara 134.500 de noi soldați. Agenția TASS spune că în fiecare primăvară în ultimii 3 ani s-a întâmplat lucrul ăsta.
🪖Wikipedia a fost luată în colimator de Roskomnadzor și va fi făcută responsabilă pentru răspândirea de știri false despre ”operațiunea militară specială din Ucraina”.
🪖Guvernul Estoniei a modificat Codul Penal al țării: oferirea de ajutor Rusiei în războiul cu Ucraina este infracțiune, afișarea ”simbolurilor ostile” eZte contravenție.
🪖Rusia accelerează producția aeronavelor Irkut MC-21, și vor înlocui motoarele Pratt & Whitney PW1000G cu Aviadvigatel PD-14. Avionul ăsta este similar cu Boeing 737 MAX si a primit deja peste 200 de comenzi ferme de la diverse companii din Rusia. Whatever…
🪖Astăzi Zelensky a cuvântat în Parlamentul Belgian. A citit de pe aceeași foaie pe care a avut-o și ieri la norvegieni. Aici a spus că trebuie neapărat să știe că Ucraina va fi în UE…
🪖Energoatom spune că trupele rusești s-au retras din Cernobîl. Nu total. Părul le-a rămas acolo.
🪖Cu referire la știrea anterioară, la Gomel, în Belarus au ajuns șapte autocare cu soldați ruși ce vor fi internați la Centrul Republican pentru Medicină Radiologică din oraș. Se pare că acești soldați sunt o parte dintre cei care au traversat fără echipament de protecție ”Pădurea Roșie”. Această zonă a fost una dintre cele mai sever afectate de radiațiile de la Cernobîl, iar praful pe care tancurile rusești l-au ridicat a fost radioactiv. Mai mult de atât, soldații au săpat inclusiv tranșee în pădure și s-au adăpostit în ele.
🪖Scholz a cuvântat astăzi vă degeaba zice Putin să plătească gazul în ruble că el a citit contractul și acolo scrie că se poate plăti și în dolari și în euro. Si Franța și Marea Britanie au citit contractul și cică așa e..
🪖Australia a crescut taxele pentru toate produsele importante din Rusia si Belarus.
Prin lume:
🇫🇷 Un om și Kalașnikovul lui se plimbau nestingheriți prin gara din Lille (Franța). O fi ăla furat de la Mamaia.
La noi:
🇷🇴Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul American la ONU va vizita România și Republica Moldova la începutul lunii aprilie pentru a dezbate un pic problema refugiaților.
🇷🇴Patru parlamentari români au fost astăzi la Ambasada Rusiei șă își depună omagiile. În ordinea numerelor de pe tricouri: Diana Șosoacă ( senator independent) Deputatul Dumitru Coarnă (PSD) , Francisc Tobă – un combinator dubios cercetat la revolutie, ex-AUR, acum e pe la Dragnea și Mihai Lasca un extremist și el dat afară din AUR.
🇷🇴Rectorul Universității Politehnice din București , Mihnea Costoiu, pajul Ecaterinei Andronescu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Este în continuare rector. Pușcăriaș, dar rector. Iar noi visăm la reforme în educație să aibă și copiii ăștia un viitor.
Pe mâine! 🪖

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.