Originalul AICI
Minutul și scorul
04.03.2022 / 09:00
🪖Pe fondul luptelor de azi noapte din jurul centralei nucleare de la Zaporojie ( rușii au bombardat perimetrul centralei) a izbucnit un incendiu la o clădire administrativă care a fost stins ulterior. Incendiul nu a afectat facilitățile nucleare. Luptele au încetat în dimineața asta. Centrala nucleară de la Zaporojie este cel mai îngrijorător punct al momentului în războiul ăsta.
🪖Orașul Mariupol încă nu este cucerit de ruși. Apărătorii au rezistat și în noaptea asta în zona centrală, dar portul, gara și multe alte zone ale orașului sunt distruse.
🪖Kievul a rezistă cu succes. În continuare se dau lupte în nord -vestul și nord-estul a capitalei. Orașul Chernihiv a bombardat masiv de ruși și în noaptea asta, zona centrală fiind distrusă complet.
🪖Coloana de 60 de kilometri, celebră deja, înaintează foarte greu, din cauza atacurilor armatei ucrainene.
🪖Mai multe tancuri din Divizia a 2-a motorizată Gardă din Taman au fost capturate de ucraineni lângă Harkov. Ar fi vorba de 22 de tancuri. Informația nu este confirmată și de ruși.
🪖Harkovul a rezistat și în noaptea asta, deși a fost bombardat și cu rachete și cu aviație. Un sat din apropiere a fost distrus aproape integral.
🪖AirBNB își suspendă activitatea în Rusia si Belarus.
🪖Reddit blochează orice link ce trimite la presa de stat din Rusia.
🪖Roskomnadzor ( Serviciul federal de supervizarea comunicațiilor din Rusia) blochează accesul cetățenilor ruși la mai multe site-uri și portaluri de știri din vestul Europei printre care BBC, Meduza și Radio Liberty. Totodată, în Rusia închide mai multe radiouri si televiziuni. După Ecoul Moscovei au închis si televiziunea TB2 din Tomsk.
🪖SUA a impus restricții la in jur 40 de oligarhi și persoane legate de Kremlin. Totodată au impus sancțiuni și industriei aviatice ruse.
🪖În urma negocierilor de ieri Belarus, rușii si ucrainenii au convenit la constituirea unor coridoare umanitare.
🪖Încă 150.000 de refugiați au părăsit Ucraina în ultimele 24 de ore, astfel numărul refugiaților de apropie de 1.2 milioane.
🪖Primăria din Vilnius a rebotezat strada pe care se află ambasada Rusiei cu numele de ”Eroii Ucrainei” și a pus în vedere personalului ambasadei să își schimbe documentele în conformitate.
🪖Argentina și-a transferat ambasada de la Kiev la București.
🪖Compania Aeroflot a fost eliminată din sistemele de rezervări globale.
🪖Conform estimărilor NATO, în acest moment peste 90% din forțele armate ruse alocate invaziei sunt deja în Ucraina.
🪖 Bursa din Moscova rămâne închisă și astăzi.
La noi:
🇷🇴 Muzeul Astra din Sibiu oferă cazare pentru refugiați, dar și locuri de muncă.
🇷🇴 CFR Călători a mai introdus un tren pe ruta Chisinău-Iași.
🇷🇴 Aeroportul din Iași asigură transfer gratuit sin vama Siret refugiaților ucrainieni care au bilete de avion cu plecare din Iasi.
🇷🇴 Postul Romania TV a fost amendat ieri de CNA pentru că e, ca de obicei, mizerabil.
🇷🇴 Astăzi la CNSU este ședință pentru a aproba trimiterea de ambulanțe în Ucraina.
🇷🇴 40 de ani de la cutremurul din 1977.
Alftel:
❌În acest moment NU există discuții în Consiliul de Securitate al ONU pentru trimiterea de forțe de menținere a păcii în Ucraina.
❌Portavionul francez Charles de Gaulle NU va intra în Marea Neagră, doar a fost repoziționat mai aproape de România.
❌ Cecenul ăla cred că nu mai viețuiește, dar măcar a murt încălțat în bocanci de firmă.
Căutăm confirmare pentru:
🤷Mai multe unități ale armatei din Belarus au refuzat să ia parte la invazie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.