Requiescat in pace

Astăzi, pe cea mai mare ploaie din ultima perioadă, bateria Rombat Varta de pe Ford a decis să își dea obștescul sfârșit. Trist e că nu a reușit să trăiască decât 3 ani, timp în care m-a servit cu credință și iubire de patrie, suportând toate toanele mele și ale fordului.

Și mai trist e că a trebuit să împing la mașină pe ploaie, în sandalele mele, acum distruse și în chiloții de sărbătoare, acum uzi, în uralele tuturor vecinilor de pe stradă Dă-i, vecine, hai că o ia, bagă mare, uraaaaa, ah, nu a luat-o, păcat, eh, aia e.

Am comandat o Varta de 60Ah, nu de 45, cum era cea originală a fordului, să vedem cum se comportă. Sper, desigur, să mărit fordul înainte de a ceda și bateria asta, dar mai știi?

În ultima perioadă, după o discuție în care am realizat că nu vreau să dau 1000 de euro pe un scooter, a recidivat ideea de a-mi lua un ford ka sau o altă buburuză de gen, pentru transportul de la mine, de la țară.

De urmărit.

Later edit: A fost, scos baterie veche, pus baterie nouă, testat alternatorul, merge perfect. Verdict, bateria dusă. Și nu e rombat, era varta…