FB_IMG_1469213893784

Dupa atacul de la inceputul saptamanii in care un refugiat din Afghanistan ( da, e confirmat de politie) a atacat oamenii dintr-un tren in Wurzburg, Bavaria, ieri, in cel mai mare centru comercial din Munchen, trei barbati neidientificati au deschis focul. Pana la ora actuala sunt confimati 11 morti , numarul ranitilor este necunoscut. Cei trei sunt inca in libertate, in orasul Munchen s-a anuntat stare de urgenta iar transportul este blocat . Politia suspecteaza ca a fost o manifestare terorista, unele surse spun ca unul dintre atacatori s-ar fi impuscat singur in cap si se afla printre mortii recuperati din centrul comercial.

Parerea mea despre refugiatii astia care au venit garla fara sa ii intrebe nimeni de sanatate o stie cam toata lumea. Oamenii de bine imi vor spune sa nu ma grabesc, poate atacatorii nu sunt refugiati. Poate nu sunt nici macar musulmani. Dar eu nu cred in coincidente, in nemti cu pielea maslinie care se organizeaza brusc sa impuste alti nemti.

Cam asta e rezultatul. Cam asta e ceea ce spuneam eu acum cateva luni/1 an, cand ma revoltam si mi se spunea ca sunt rasista. Si nazista. Nu mi-am dorit sa am dreptate. Nu mi-am dorit sa simt situatia asta atat de aproape, la 50 de km , intr-un oras in care calatoresc in fiecare weekend. Dar se par ca rotitele se pun in miscare si sistemul atat de bine gandit si atat de des contestat de catre binevoitori functioneaza perfect .

Nu stiu voua, dar mie incepe sa imi fie frica.

P.S.  Am simtit o satisfactie deosebita cand politistii i-au scos pe 3 gura-casca sub amenintarea armei din perimetrul inchis. Aratau de parca au facut pe ei baietii, dupa ce inainte filmasera cu shmartfoanele din zona in care nu trebuiau sa fie, ca sa posteze pe Facebook, probabil. Ca e cool sa fii cretin si sa impiedici autoritatile sa isi faca treaba. Pentru cei care o sa imi sara la gat, pozele si videoclipurile cu politia in actiune ii ajuta pe faptasi sa fie cu un pas inaintea politiei.

Update: IS isi revendica atacul pe contul de Twitter : ” Nu mai exista siguranta pentru voi, ati deschis portile catre iad.”.

20160722_213939

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.