regina maria

Salut Cetin,

Scriu direct și fără ocolișuri, vreau să readuc acest caz în lumină. Acum 7 ani fostul meu coleg Ciprian își îngropa copilul omorât dintr-o greșeală de medicii de la CMU, rebrand-uit Regina Maria. Detaliile sunt aici: www.mediafax.ro/social/un-copil-de-trei-ani-a-murit-dupa-o-anestezie-pentru-rmn-4604690

De atunci Ciprian și Florentina, prietenii mei buni, nu au mai avut viață… s-au și mutat în USA pentru că nu-i mai lega nimic de țara care le-a omorât copilul. Am fost și eu acum 7 ani la înmormântare, am jurat că nu mă mai duc ever la vreo înmormântare de copil. Ideea este că acel copil avea niște probleme, avea o tetrapareză spastică dar medicii de la CMU au vrut să îi facă un RMN și l-au sedat cu ceva foarte puternic (de la acel sedativ a murit și Michael Jackson, btw…). Spitalul nu avea nici defibrilator, nu avea nimic și copilul până să vină salvarea a murit.

Groaznic este ce se întâmplă de atunci încoace… dosarul este în continuare „în lucru”. „În cercetare”. Și nimeni nu vrea să le zică nimic, dosarul nu progresează, totul stagnează. De 7 ani!!! Nimeni nu dă nicio concluzie – a fost sau nu a fost! Ceva de la care să se poată porni…

Anyway, am atașat și ce a zis Cip, și câteva informații … eu voi scrie, voi mai da și la alții că la anul fapta se prescrie și Regina Maria scapă cu fața curată.

Tx,

Filmul evenimentelor
La data de 29 iunie 2009, organele de cercetare penală întocmesc dosarul penal nr. 10238/P/2009. Prin rezoluția nr. 10238/P/2009 din15 iulie 2009 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a fost începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 178 al. 2 Cod Penal.

La data de 06 ianuarie 2010, este întocmit raportul de constatare medico-legală necropsică nr. A3/894/2009, întocmit după efectuarea autopsiei.

Prin ordonanța din 01 iunie 2010, DGPMB dispune efectuarea unei expertize medico-legale cu obiective precis stabilite.

Termenul acordat pentru depunerea expertizei era 31 iulie 2010.

La data de 22.06.2011 este întocmit un raport de nouă expertiză, greșit întocmit și denumit astfel de INML, calificat de procuror ca fiind de fapt raport de expertiză.

Împotriva acestui act au fost depuse obiecțiuni de către părți, obiecțiuni care au fost înaintate INML încă din decembrie 2011.

Începând din acest punct, în acest dosar nu a mai fost comunicat nici un act de procedură, nici un răspuns la obiecțiuni sau alte aspecte care vizau continuarea cercetării, până în martie 2016.

În anul 2014, a fost propusă o clasare a dosarului, însă această măsură a fost respinsă de procuror, întrucât nu erau elucidate toate aspectele care țineau de concentrația propofolului găsită în sângele copilului.

Astfel, încă din anul 2014 au fost cerute Comisiei Superioare Medico-Legale din cadrul INML precizări privind aceste aspecte, precum și dacă acest anestezic era recoamandat pentru un copil cu afecțiunile lui Constantineanu David.

În luna martie 2016, Comisia Superioară Medico-Legală din cadrul INML transmite un răspuns în care, de fapt, nu se pronunță asupra acestor aspecte.
Dosarul, aflat sub îndrumarea procurorului Petrescu Corina Maria de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, așteaptă în momentul de față raspunsul Comisiei Superioare a INML si punctul de vedere al uni specialist în anestezie terapie intensivă, cu experiență în anestezia pediatrică, de reputație națională, care să poată răspunde punctual întrebărilor legate de sedarea cu propofol la copii cu scor ASA III. Termenul de raspuns cerut de Dna. Procuror Petrescu a fost 30 Mai 2016. Pana la acest moment 24 Iunie 2016, nu s-a primit nici un raspuns de la INML.
Rămas neanalizat din punctul de vedere al răspunderii penale atât pentru alegerea modalității de sedare, folosirea propofolului ca anestezic pentru un copil de 3 ani, deși nu exista Secție de Terapie Intensivă, dar și întrebările referitoare la concentrația mare de propofol în sânge, dosarul penal, prin modul în care este instrumentat, are toate șansele să nu primească o soluție într-un termen care să poată fi considerat rezonabil raportat la protecția pe care legislația o oferă părinților direct afectați de moartea singurului copil.

Restrictivă în ceea ce privește accesul la instanele de judecată pentru plângerile privind durata procesului penal, fiind un dosar constituit pentru urmărire penală în rem la data de 15.07.2009, legislația în materie nu oferă multe soluții eficiente pentru accelerarea procedurilor.

Exemplul elocvent este și acțiunea civilă de malpraxis începută în anul 2013, suspendată până la soluționarea dosarului penal.

Ne aflăm la 7 ani de la decesul copilului David Constantineanu iar dosarul penal se află încă în faza de urmărire penală. Termenul de prescriere a faptei penale se va împlini în Iulie 2017.

Mafia medico-legală, principalul „apărător” al medicilor vinovați de malpraxis

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.