lacrimi

O să public mailul de mai jos DOAR pentru că vorbim de un copil care și-a pierdut mama și pentru că medicii din românia sunt, în marea lor majoritatea, de cea mai joasă speță, pentru că cei buni au plecat de mult prin alte țări.
Întrebarea mea ar fi de ce, nici măcar în acest mail, nu e publicat numele medicului care i-a omorât mama?

Buna seara,

Imi cer scuze pentru indrazneala, dar as vrea sa va rog daca se poate sa scrieti despre cazul mamei mele de malpraxis..s-a operat de micsorare de stomac la cantacuzino si in urma unor complicatii a decedat pe 14 decembrie 2015.
Medicul afirma ca a facut stop cardiac, insa IMLul mi-a confirmat septicemia aparuta in urma unui abces splenic, depistat la colentina si ignorat de medicul si colegul mamei.
Povestea a aparut pe scurt la stirile protv aseara, din pacate nu au dat si numele medicului, pentru ca nu a putut fi gasit(pentru o replica, protv sustine cannu poate fi publicat intrucat are dreptul la asta).
Aproximativ intr-o luna cand iese raportul de necropsie final o sa putem da niste detalii socante de ce i-au facut in sala de operatii fara consimtamantul ei sau al familiei, de-a lungul celor 5 operatii facute dupa cea initiala (detalii pe care le-am aflat neoficial de la medicul legist care nu intelegea nici el ce a vrut sa faca medicul cu mama si credea ca poate familia stie).
Mi-ar placea sa trag un semnal de alarma legat de birocratia de care se ivesc familiile indurerate atunci cand vor raspunsuri si explicatii suplimentare, cat de greu am ajuns la IML, cat de ignorata am fost la Colegiul Medicilor (unde sunt sigura, plangerea mea zace necitita pe un birou si pana la urma ce institutie este asta?! platita din cotizatiile tot a medicilor, deci nu este pentru a ii evalua/sanctiona sau a le lua licenta – ca spoi cine ar mai cotiza, ci pentru a ii proteja).
In plus, chiar la IML mi-au spus ca sunt atatea cazuri de malpraxis in Romania nepedepsite, doar pentru ca nu avem protocoale scris sau clare.
Iar ce m-a uimit si nu am stiut niciodata, poate nu stateam in opinia unui singur medic, este ca un medic cu caz de malpraxis in Romania plateste daca pierde in istanta daune civile familiilor, insa nu i se ridica dreptul de a profesa mai niciodata. Informatia, daca medicul care te trateaza are sau nu un caz de malpraxis sau macar o plangere in acest sens, nu este publica si majoritatea nu stim de unde o putem accesa, daca se poate..nici acum nu stiu.
Directorul spitalului accepta inca medicul in Cantacuzino, desi explicatia lui catre acesta a fost ca nu isi explica nici el de ce a murit mama, o ancheta interna sau o sanctiune luata de spital catre medic nu exista, iar medicii pot declara absolut ce vor, pana si un banal NU STIU, pentru ca din pacate ei nu au nimic de pierdut.

Astept un raspuns si as fi onorata daca m-ati ajuta cu o postare!

Numai bine!
Loredana Dita

Toată răspunderea pentru conținutul mailului îi aparține expeditorului, doamna Loredana Diță.