Observ ca se propagă tot mai mult o idee îmbrățișată de mințile firave ale internetului. Nu avem a ne teme de terorism, pentru că au murit puțini oameni, mai mulți mor în accidente de mașină sau omorâți de hipopotami.

Băi fragezilor. Terorismul este temut tocmai pentru că seamănă teroare. Seamănă nesiguranță, frica de a ieși din casă, de a relaționa cu oameni, teama de a te apropia de o femeie cu hijab ca să nu scoată o sticlă de acid de sub haină sau un ninja masculin să se detoneze. Este ABC-ul terorii, împrăștie teama morții în populația nevinovată.

Toate celelalte nu împrăștie teroare, oricare din ele sunt riscuri asumate. În schimb, părinții copilului mort din Barcelona nu și-au asumat riscul ca cineva să dea cu camioneta peste copilul lor, pe trotuar.

Și de aceea frica câștigă. Când v-am spus că nu se face nimic contra asediului de teroare și imi grație, câțiva firavi dintre voi mi-au explicat că dar vai, se face, e multă poliție pe străzi.

NU, NU SE FACE. Poliție și armată pe străzi înseamnă că de fapt terorismul și-a atins scopul, iar oamenii sunt ținuți în teroare și nesiguranță. Dacă se făcea ceva, nu era nevoie de poliție pe străzi.