Salut, Cetin!

Sub protectia anonimatului, legat de articolul tau protestele, ai scris:
Toți cei care au aplicat la așa zisul program de ajutor guvernamental au fost călcați de ANAF și amendați cu sume mai mari decât au primit

Eu am un PFA si am aplicat pentru microgrant-ul de 2000 EUR. Pe pagina de aici:
granturi.imm.gov.ro/transparency/#/
la sectiunea Microgranturi acordate… este listat si PFA-ul meu, insa mie mi-au respins cererea fiindca n-ar fi fost trimisa la timp, astfel ca n-am primit niciun ban.

Le-am trimis e-mail, insa nu a raspuns nimeni.

Vad doua variante:
ori e incompetenta si lista aia arata doar cererile depuse si nu sta nimeni sa elimine o firma dupa ce o cerere este respinsa
guvernul raporteaza mai departe (sunt fonduri de la UE) lista cu PFA-ul meu inclus
Legat de punctul 2, nu vreau sa sune ca aia cu “le da 1000 EURO sa spuna ca a murit de covid” 🙂 , dar pe bune: ce o fi asa greu sa scrie “Cereri depuse” in loc de “Migrogranturi acordate”?

12 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Toate granturile au fost fix pix, s-au bucurat de ele cine trebuie. Am aplicat pt masura III și s-au ocupat locurile cu aia cu coparticipare de 85% (wtf?!), agenții imobiliare si monștri de firme care își cumpărau sediile de 400k între ei ca să deblocheze bani. Un mare fâs.

  0

  • #2

   Am impresia ca-s la camera ascunsa: comentatori de Arhiblog inscrisi la granturi de 2000 de iepuroi.
   Ps: se vede treaba ca dau in gropi, daca e sa ma uit unde-am dat reply.

   0

  • #3

   Mhaha, aia de au avut nevoie doar de 2000euro sunt bogații, ăștia de la grantul III cer vreo 400k, deci ai dat reply bine:))))

   0

 2. #4

  E vorba doar de incompetenta. Eu m-am ocupat personal de introducerea in aplicatia aia a unor PFA-uri si SRL-uri si toate au primit granturile alea de 2000 de euro, am fost multumit de felul in care a mers aplicatia, cam 90% din ce era de facut presupunea descarcarea unor PDF-uri de pe site, semnarea lor cu semnatura digitala si urcarea lor inapoi. Nu a fost calcat nimeni de ANAF pana acum, poate sta altfel situatia la cei care au aplicat pentru mai mult.

  0

  • #5

   Ai trecut și de partea cu raportarea cheltuielilor?

   0

  • #6

   Da, aia a fost mai nasoala, mi-a luat cam vreo ora pentru un PFA, si a trebuit sa tot repet aceleasi informatii in cateva formulare.

   0

 3. #7

  Eu am încasat și cheltuit cei 2 mii de euro pentru PFA-ul meu (mi-am luat laptop și telefon – sper să nu mi le ceară înapoi).
  Au fost multe momente în acest proces de completat prostii, semnat electronic, depus, iar descărcat și așteptat și completat, în care am vrut să-l las dracului de grant. Oricum aveam laptop și telefon.
  La orice instituție a statului român există o divizie specială care ia cel mai simplu și direct proces și-l transformă într-o epopee scrisă cu unghia în gât.

  0

 4. #8

  Și eu am luat acel microgrant de 2000 de euro. Mi-am plătit dările la stat din ei. Sper să-mi dea pace ANAF-ul.

  0

  • #9

   Metoo
   Exact la fel, am luat banii de la guvern și i-am dat la ANAF

   Nu m-am calcat nici un control și totul a fost ok, cu excepția băncii de kkt Raiffeisen care m-a jecmănit de vreo 150 de lei pentru acel cont de câteva luni

   0

 5. #10

  Am incasat si cheltuit micrograntul.
  Platforma chiar a functionat ok, relativ intuitiva. Ceea ce a fost un miracol, comparativ cu alte platforme facute de stat, care crapa non stop cum ar fi e-guvernare, aici.gov.ro, anaf.ro.
  Daca n-ai trimis cererea la timp, daca nu te incadrai in criterii, e firesc sa-ti fie respinsa cererea.
  Nu stiu pe nimeni in jurul meu care a aplicat la microgrant si i-a venit control. Vorbim de microgrant, da? Ala de 2000 eur. Mi se pare un fake news lansat pe internet ca vine controlul si-ti ia banii (si marfa). Vreau sa vad un nume de firma care a fost obligata sa dea inapoi mai mult decat a luat, in conditiile in care nu si-a cheltuit banii pe tampenii, ci doar pe ce avea voie.

  0

 6. #11

  Pe mine m-au refuzat, cică forma de organizare (II) nu e eligibilă.

  0

 7. #12

  Eu am aplicat pentru microgranturi de 2000E, apoi am dat toti banii inapoi la stat. Nu am avut niciun control. Conditiile au fost simple si usor de verificat. Daca ai cheltuit banii pe ce aveai voie n-ar trebui sa fie probleme.

  0