Una din ocupațiile favorite ale celor de peste 35-40 de ani este să râdă de educația, școala celor mai tineri decât ei și cum Pe vremea lor se făcea școală. Asta vorbind oameni care nu au prins note în clasa 1, ci doar FB-uri.

Băi, școala de pe vremea noastră a fost un gunoi. Nu că cea de azi ar fi mai brează, cu evoluția scoasă din programă, în schimb având tâmpirea statală numită religie.
Dar școala NOASTRĂ a fost mizerie. Nu ne-a învățat nimic, la propriu, niciodată. Nu ne-a antrenat mințile pentru a gândi singuri, ci doar ne-a antrenat să fim niște papagali care memorează repede orice, pentru notă mare. Nu avem gândire creativă, nu avem gândire analitică, capacitățile noastre cognitive și deducționale, ca generație, sunt la nivelul unui copil de 6 ani.

Asta a fost școala aia foarte tare. Școala aia tare a scos boșorogii ăia care se bat pe locuri în autobuze sau care se aruncă pe stradă între mașini, eventual cu un copil de mână, pentru că e dreptul lui. Școala aia a scos loserii care ne-au adus aici, din punct de vedere economic și politic, de la Nu ne vindem țara, trecând prin Iliescu marș acasă c-ai nevasta canceroasă și terminând cu ce e azi.

Râdeți de educația tinerilor de azi?
Cine le-a dat educația aia, Iosip Broz Tito, nu voi? Nu voi sunteți cu șpăguța oriunde, ca să deschideți ușa odraslelor? Nu voi vă certați pe grupuri de whatsapp dacă să luați bijuterii sau rochii pentru profesoare și îi stigmatizați pe cei care încearcă să iasă din cercul de fier al prostiei voastre? Nu voi considerați normal să dați șpagă oriunde, doar ca să fie copilul bine?

Când râdeți de copii, amintiți-vă că ei sunt, în completitudinea lor, doar oglinda voastră.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.