Pro TV a înștiințat CNA că iese din grila must-carry, începând cu data de 23 iulie. Cu alte cuvinte, începând de la această dată, societățile de cablu trebuie să ceară acordul Pro TV pentru a retransmite postul și să plătească pentru a-l putea retransmite către abonați.

Anunțul e haios, pe o piață unde mizeriile celor de la Intact se bat să ajungă pe lista must carry, să prindă puțin leuț din publicitate, să nu mai fie nevoiți să șantajeze diverși.

Ce mă distrează pe mine e altceva. Mă distrează faptul că protv consideră că trăim într-o piață concurențială, bazată pe valoarea intrinsecă a produsului vândut.
Mai simplu, se bazează pe faptul că toți cabliștii vor prelua protv-ul, la ce preț vrea protv-ul, pentru că altfel clienții sigur se vor muta la concurență.

Câți dintre voi și-ar schimba furnizorul de cablu pentru că nu mai are protv-ul în grilă? Cred că tot atâți cât cei care au schimbat furnizorul, pentru că nu mai avea posturile discovery.
În primul rând e lenea. Trebuie să umbli și să te împuți de birocrația de la ghișee, ca să poți vedea un post tv.

După aceea vin înțelegerile dintre cabliști, care da, știu sigur că nu există, doar că sunt străzi, cartiere, sate și comune unde nu există decât o singură firmă de cablu. În satul vecin fiind altă firmă. Dar da, nu există înțelegeri.

Și mai vin și locurile în care pur și simplu nu vor să vină, pentru că au costuri prea mari. La mine în zonă am primit flit și de la romtelecom și de la rds. Da, veneau, dacă plăteam eu 600 euro cheltuiala întinderii fibrei. Altfel, ne pare rău, nu avem în zonă.

Iar ultimii sunt cei ce nu le pasă. Eu mă uit la tv doar la duck tv. Mi se rupe de protv, nici măcar nu aș clipi mai des dacă l-ar scoate din grilă.

Ce vreau să spun este că protv-ul, din acest moment, va intra sub incidența pieții românești șantajul și etajul. Se știu reacțiile RDS-ului și ușurința cu care scot din grilă programe. Sârbu va trebui să joace pe sârme foarte subțiri, pentru că, din acest moment, reclamațiile la CNA valorează cât hârtia igienică miorița, roz, cu 1 strat umed, rupt între degete.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.