Deputatul PNL Florin Roman a depus la Parlament un proiect de modificare a Legii venitului minim garantat, astfel ca refuzul unui loc de muncă să ducă la anularea ajutorului social, scopul iniţiativei fiind diminuarea numărului de persoane care stau acasă pe banii statului, în loc să meargă să lucreze.

Nu mai știu cum e acum, dar, când am terminat eu liceul, toată lumea aștepta cu nerăbdare liceul ca să se înscrie la șomaj. Și atunci, ca și acum, mi se părea o nerușinare absurdă ca, după ce că stai pe capul mă-tii și al lui tac-tu, te mai duci și mai iei și bani de la stat. În paranteză fie spus, în viața mea nu am fost șomer sau încris în vreo dată de baze de genul.

Acm, în românia, este raiul nemuncii legale. Oamenii se duc o dată pe lună la târgurile de joburi ca să li se pună ștampila că uite, am fost și ne-am căutat de muncă, după care continuă să stea acasă, să muncească cu ziua pe la diverși, augmentându-și câștigurile și cu banii de la stat. Șomaj, depășire de șomaj, ajutor social, venit minim garantat, bani care intră în buzunarele unora care nu au nici cea mai mică intenție să se angajeze undeva.

Și asta s-a demonstrat de n ori, de fiecare dată când vreun primar a venit cu ideea ca susținuții ăștia să pună osul la muncă pentur comunitate, dacă vor bani, zbuff, dispăreau toți. Ca la cantina aceea unde s-a băgat condiția de muncă în folosul comunității ca să poată primi masa. Nu a mai venit nici dracu la mâncare moka, dacă e pe muncă.

Bănuiesc că nu e nevoie să vă detaliez de ce nu o să treacă un asemenea proiect, nu?