Stăteam de vorbă mai zilele trecute, cu cineva care se plângea că îi e milă să îi dea o păpuşă nouă fetiţei ei, pentru că ştie sigur că o va distruge, îi va desface membrele etc.

Cred că oamenii, sau unii oameni, ca să nu generalizăm, pierd din vedere faptul că fiii şi fiicele lor nu distrug jucăriile acelea cu scopul declarat de a le distruge. Ei învaţă, pentru un copil totul în jur este nou şi miraculos, este absolut normal să dorească să desfacă lucruri, să vadă ce au în interior.
Ţin minte că, în copilărie, fratele meu desfăcea absolut orice ceas prindea în mână. Dar desfăcut la modul ultimul şurub, ultima piuliţă. Nu, nu s-a făcut ceasornicar, dar poate, de exemplu, să desfacă motorul unei maşini şi să îl pună la loc, fără greţuri.

Şi totuşi, cum i-ai putea refuza copilului tău accesul la jucării şi la învăţare, gândind că oricum le strică şi e păcat? Copilul tău învaţă şi astfel devine mai bun, mai inteligent. Dacă preţul pentru aceste lucruri e o păpusă într-un picior, eu cred că merită.

Astea fiind spuse, cine mai are, ca mine, un sac de jucării de care copilul lui, copil care s-a plictisit de ele? Pentru că dacă aveţi aşa ceva, puteţi merge la diverta şi să le daţi la schimb cu vouchere de reducere de 15% la jucăriile pe care le veţi cumpăra de acolo. Jucăriile de care s-a plictisit copilul vostru se vor duce la copiii care nu au avut parte de aşa ceva în viaţa lor şi sigur se vor bucura foarte tare.

Aşa că, pentru a vă stimula, am decis sa dau un premiu de 3 jucarii, alese de mine, pentru cei care promovează chestia asta pe blogurile lor, Twitter sau Facebook. Nu, nu e nevoie să îmi daţi mie link , ci eventual către pagina de mai sus. Important e să faceţi în aşa fel încât să văd linkurile respective, de oriunde le-aţi da. Da, puteţi lăsa linkurile în comentarii. Important e să se strângă jucării cât mai multe.

Câştigătorii o să îi anunţ mâine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.