Ştiţi, nu, care e profesia cu cea mai largă acoperire din rromânia? Cea de părerist, desigur. Oamenii au opinii, bine fundamentate despre problemele stringente ale tuturor.
Câteva exemple:

Zilele trecute s-a lansat Internet Explorer 9. Unul din bloggerii care comentează aici, a scris pe blog, la 2 minute de la deschiderea lansării că nu înţelege de ce se strofoacă cei de la Microsoft, că IE9 e o labă de browser în comparaţie cu Firefox şi Chrome. Deci omul nu avea nici o idee despre browser, nici măcar nu-l descărcase, darămite să îl instaleze, dar el ştia, pentru el era extrem de clar că IE9 e o mizerie.


Acum vreo 2 zile a apărut un fel de reclamă pentru Kindle vs iPad, Kindle fiind scârţâiala aia cu care poţi să citeşti cărţi scumpe, cumpărate de pe Amazon.
Automat au apărut şi păreriştii care explicau nonşalanţi că Kindle bate la cur iPadul, că Amazon `şi-a şters-o de Apple`, că e clar că iPad e o varză. OAMENII NU AU ATINS ÎN VIAŢA LOR UN IPAD. Habar nu au cu ce se mănâncă, dar ăşi dau cu părerea despre un computer, vizavi de un cititor de cărţi.

Am scris despre iPhonul meu. Având iPhone, având şi Android, deci putând să îmi dau o părere avizată. Pe dracu. Am primit mailuri băi, mailuri, în care mi se explica cât sunt de sucker, că susţin mizeria promovată de Jobs, că Androidul e mult peste iPhone. La întrebarea Bă, dar iPhone ai sau ai avut? Răspunsul a fost nu, niciodată şi nici nu o să am.

Păi bine, bă Nicolae Labiş, cum îţi permiţi să îmi spui că telefonul meu e prost, DACĂ TU NU AI AVUT NICIODATĂ UN ASEMENEA TELEFON? Ce expertiză ai în domeniul ăla?

Aşa cum ziceam, părerismul ca materie de bază.
Hai că mai încolo publicăm selecţiuni din mailul unui drept credincios, că parcă e păcat să savurez doar eu chestiile astea.