Primul meu telefon mobil a fost un Philips Diga, cumpărat în 1997, cred. Eram uber mândru de el, îl țineam la ureche pe stradă fără să vorbesc și în general, îl foloseam numai în cele 3 secunde gratuite de la începutul convorbirii.

Primul magazin adevărat de telefoane mobile în care am intrat a fost Germanos. De fapt, să o iau cu începutul.

Țin minte când s-a deschis primul magazin Germanos. Era undeva între Patria și Romană, cred, și vindea baterii de toate felurile. Aveam un prieten acolo, un tip slab si nervos, care tot timpul venea cu afaceri din magazin. Mi-a luat ceva timp să realizez că omul e un excelent agent de vânzări, pentru că el nu făcea decât să promoveze ofertele magazinului printre prietenii săi.

En fin. Prin 2000 cred, sau `99, am deschis primul mall din România, cel de la Vitan, lucrând în cadrul unui magazin ce se deschisese acolo. După o oarecare perioadă, trecând pe la Gima din mall (unde inca am cardul nr. 3, care din păcate nu mai e valabil) am văzut deschis nou, un magazin Germanos, cu prietenul meu lucrând acolo.

Deja aveam de câțiva ani Philipsul Diga, salarii bune erau, așa că mi-au căzut ochii pe alt telefon, din vitrinele germanos. Cred că era un Ericsson T10, dacă mai țin eu bine minte.

Eram cel mai șmecher din magazin, se instaurase moda cu telefoane mici, cărămizile gen Diga nu mai erau la modă. Dădeam telefoane numai din locuri cât mai publice, să vadă lumea pe băiatu` ce telefon de telefon are (da știu, eram un coca). Cred că și acum îl am pe undeva.

Următorul a fost tot un Ericsson, luat tot de la Germanosul din mall. Deja aveam discounturi de clienti fideli. Din păcate, oricât m-aș chinui, nu reușesc să îmi aduc aminte cum se numea modelul. Era ceva lunguieț și rotunjor, de o culoare maronie. Dar numele…nu îl știu.

Mai departe, restul e istorie. Ultima chestie luată de la Germanos a fost acum o săptămână, o folie pentru iPhone. Oarecum romantic acest salt peste timp, de la cărămida de Diga la superbul iPhone de acum. Salt la care a participat și Germanos. Care a împlinit 15 ani de când e pe piața românească. De la un magazin cu baterii, la o rețea de peste 220 de magazine…

Ca idee, știați că:

a fost primul magazin care a lansat un pachet prepaid pe piaţa din România?
a fost primul magazin care a folosit geamul vitrinei pentru a promova ofertele lunii?
a fost primul magazin care a publicat un catalog de produse din piaţă?
a fost primul magazin care a renunţat la politica de interacţiune de vânzări de tip „stând jos/la birou”?
a fost primul magazin care a lansat transferul agendei de telefon a clienţilor (G-Agenda)?
este singurul magazin care oferă „primul ajutor” pentru telefoane în cadrul magazinelor?
este singurul magazin care oferă garanţie pe viaţă pentru telefoanele mobile?

Articol de promovare a companiei Germanos cu ocazia împlinirii a 15 ani de prezenţă în România. Germanos
este lanţul de magazine telecom unde găseşti telefoane mobile, camere foto, GPS-uri, memorii, accesorii, baterii,
internet şi telefonie mobilă şi fixă, servicii şi sisteme de recepţie de programe TV prin satelit şi terestru, laptopuri, plus servicii moderne precum G-ticket, G-agenda, G-garanţie, G-precomandă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.