Mă uitam acum la un promo de pe prima tv (chiar, ce au copiii dom`le de sunt hipnotizaţi de reclame??) la o aşa zisă emisiune de umor, cu nişte unii, care mai demult jucau într-o mizerie numită trăzniţi în naţi-o. Acum promo-ul era pentru o ediţie în care unul se îmbracă în preot, iar ceilalţi sunt enoriaşii. Umarea? Nişte scălâmbăieli nesimţite, în care sunt luate în bătaie de joc toate chestiile ce ţin de religie, într-un mod cumplit de scabros.

După cum ştiţi toţi, sau aproape toţi, eu sunt ateu. Dar chiar nu pot accepta ca simbolurile a 80% dintre rromâni să fie maimuţărite în halul ăsta.
Şi atunci mă întreb, dacă pe mine mă deranjează, iar eu sunt o minoritate, cum de au atâta succes genul ăsta de emisiuni? Cărui public i se adresează? Cum poţi să te hăhăi la aşa ceva iar sâmbătă să te duci pios la biserică?

Căile religiei sunt nenumărate. Dau pariu că jumătate din bloc se uită la ei, dar dacă le spun faţă în faţă că religia e o mizerie, vor încerca să îmi dea în cap, ca enoriaşul de acum o săptămână.