Dintre disciplinele preferate, de la Olimpice, cea mai dragă mie este cea de atletism, probabil pentru că sunt un atlet înnăscut, nu de alta. Serios, îmi plac de nu mai pot, majoritatea probelor, eram, într-o vreme, totally addicted, urmăream circuitul ăla unde era Gabi Szabo, Golden nuștiucum ca pe canalul Trinitas, știam timpi, recorduri, detalii din viața sportivilor, tot ce vrei. Sigur, eu am crescut cu Maricica Puică, Violeta Beclea, Anișoara Cușmir, Ionuț Pungă, am avut de ce să mă formez ca fan de atletism. Voi îl aveți pe Popovici și cam atât. Nu o spun ca o mândrie, dimpotrivă, generația mea nu a reușit decât să consume și să distrugă ce au făcut, cu chiu, cu vai, în pofida regimului comunist, înaintașii nostri. Nu am construit nimic, nu am dat nimic mai departe, doar niște lepre fără țel și fără sens.

Ce mă scoate, pe mine, din sărite, la transmisiunile de la atletism, este că, la cursele lungi, alea care nu îmi plac mie, se oprește transmisia celorlalte probe, care continuă bine mersi și mă uit la 12 ture de teren de atletism, 10 minute, absolut aiurea. For fucks sake, For fuck sake, for the sake of all the fucks, de aia nu suport ciclismul sau formula 1. Aleargă, dau ture de ceva. Ce e atât de interesant? Cum schimbă locul în pluton, din când în când, ca să tragă toți la recorduri? Între timp se termină probele de sărituri, triplu salt și altele, iar eu mă uit, cu o băluță curgând din gură, cum niște kenieni transpirați aleargă de zor.

Serios, am eu o problemă? Sunt oameni care apreciază uitatul la învârtitul ăla în oval și care îl preferă celorlalte probe? Nu de alta, dar ar fi singurul motiv pentru care televiziunile ar prefera să facă asta. Altfel nu are logică.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.