daniel

Scris de Liviu Alexa
Iisus nu ne-a invatat sa iubim pe etape, sa iertam pe categorii, Iisus s-a dus pe Cruce pentru TOATE pacatele lumii.

De aceea e si mai trist ce a facut Daniel. Singurul Preafericit dintr-o tara de oameni plansi, cu inimile negre, acest om a refuzat pur si simplu sa vina sambata dimineata la Colectiv pentru a spune o rugaciune pentru odihna celor morti si una si mai fierbinte pentru salvarea celor grav raniti.

Am simtit din prima ca e vorba de trufie, ca Daniel nu vine pentru ca ii desconsidera pe mortii si ranitii de la Colectiv: pentru ca sunt rockeri, pentru ca sunt destrabalati si, nu-I asa satanisti. Ca n-am gresit, am vazut ieri cand purtatorul de cuvant al BOR a dat presei niste declaratii halucinante, expirand din nou fumul ingamfarii si spunand ca Biserica nu avea de ce sa fie acolo, in Colectiv, ca, nu-i asa, lucrurile se intampla altfel, ca ei trebuiau chemati, daca vroiam sa ii vedem pe acolo.

Dar azi… azi, am avut masura gaunoseniei acestui suflet pierdut ce, din pacate, se afla la carma Bisericii Ortodoxe Romane. Se spune ca Dumnezeu lucreaza prin oameni. Sincer, ma cutremur daca e asa, fiindca asta inseamna ca Dumnezeu a vrut sa lucreze prin Preafericitul Daniel care astazi, mergand a treia zi dupa Scripturi la capataiul unui tanar decedat, s-a zborsit la presa aruncand urmatoarele:
“Nu mai judecam acum. Am spus sa nu mai judecam pe nimeni, numai sa ne rugam. Mesajul a fost în predica. Daca te duci, zic ca de ce vin preoţii, daca nu vin, ca de ce nu vin. Asta este atitudinea ostila fata de Biserica. Nu învaţaţi dumneavoastra Biserica ce rol are ea. Invatati mai bine ce e credinta ortodoxa”

Crapa-ti-ar fireturile aurite, Preanesimtitule, sa inteleg ca tu i-ai judecat pe tinerii morti tot week-end-ul? Sa inteleg ca tu, unsul lui Dumnezeu pentru aceasta tara, ai puterea de a judeca oile din turma ta, alegand cine merita si cine nu Mantuirea?

Cum iti permiti, “patriarhe”, sa ne dai lectii despre rolul Bisericii, trimitandu-ne sa invatam ce e credinta, cand tu, sarman purtator de paftale scumpe, esti cel mai pacatos si mai necunoscator dintre toti?

Ce ai facut tu azi, Dani, draga, este un gest de trufie, pacatul cel mai mare, pacatul pacatelor, starea sufleteasca total potrivnica lui Dumnezeu. Fiindca diavolul a devenit diavol prin trufie.
Nu exista mai mare ghinion pentru Ortodoxia romana decat inscaunarea lui Daniel in functia de Patriarh! Alegerea lui acolo face imposibila pentru multi ani de-acum inainte Reforma de care avea atata nevoie Biserica noastra. Prefericitul Daniel nu este patriarh, ci un CEO bisericesc.
Iar ramanerea lui in fruntea Bisericii va adanci prapastia dintre Biserica si tinerii de care ea are atata nevoie.

Patriarh. Ce cuvant greu, ce seva istorica are acest substantiv! Pater Familias, Tatal Conducator, cel ce ar trebui sa fie Stalpul Romaniei.
Un Tata Sufletesc al Tarii ar fi trebuit sa fie si Patriarhul Daniel sambata dimineata. Un pansament pentru inimile zdrobite ale mamelor si tatilor ramasi fara de prunci, o licoare vindecatoare pentru cei aflati in lupta cu Moartea.

N-a fost sa fie. Nici smerenie, nici solidaritate.
Inalt Prea Sfintia Sa e Inaltul care nu se coboara.
PS: E acelasi aer mocnit ca in noiembrie anul trecut. Dar parca mai intepator. Mortii din Colectiv si ranitii de-acum din spitale ne-au enervat pe multi. Eu l-am cunoscut pe bunul urias Adi Rugina, care m-a ajutat in 2010 sa fac Iron Maiden la Cluj. Imi vine tare greu sa stiu ca nu mai e.
Dar acesti morti au rascolit si furia altora. Altor prieteni. Si asta e diferit acum in noiembrie 2015. S-au enervat oameni multi si puternici, de aceasta data. Avocati cu bani, sefi de agentii de publicitate, grei din online. Bulexa, Manafu, Naumovici, Petreanu, PAH, Zoso. Toti sunt furiosi.
Cei mai importanti publicitari, bloggeri ai Romaniei, jurnalisti, artisti, cu totii maraim si strangem pumnii.

De aia vreau sa nu ratam momentul. Vreau o revolta cu toate fortele noastre. Vreau sa ii vad pe gigantii din publicitate ca se enerveaza acum ca atunci cand dobitocii au dat cu vopsea peste pictura cu Sfantul Gheorghe.

Vreau sa nu ne oprim din a le da muie politicienilor, vreau sa nu ne limitam la doar o seara de proteste, la zece articole, la niste pumni aruncati in aer.
Sunt multi din cei pomeniti mai sus ce vor citi acest text, numai pentru ca e postat pe .ro-ul unuia dintre cei mai buni bloggeri ai Romaniei. Ma bucur, asta am si dorit sa fac.

Haideti sa facem o strategie. Cumparam outdoor, sponsored posts, haideti sa gandim un Plan. In care nici serviciile secrete si nici politicienii sa nu poata interveni. Noi, prieteni si rude ale celor morti si raniti, amintindu-ne de Gigina, Aura Ion, Sutghiol, Maternitatea Bucur, masterplane, de inchiderea dosarului Revolutiei, de toate aceste cacaturi pe care ei le-au ascuns sub pres, sa facem tot ce putem pana ii vedem dati jos.

Nu omorati, nu batuti, dati jos. Si trimisi acasa.
Poate ca-s vorbe mari cand spun ca acest popor este unul descleiat. Dar haideti sa fim noi Cheagul care sa ne uneasca pe toti intr-o Natiune.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.