Am fost să îmi fac analizele de diabet, la început de an. Pentru că am schimbat medicul, doamna la care m-am dus a scris vreo 30 de minute la tot felul de trimiteri, pentru că așa e sistemul în românia, medicul trebuie să facă scribologie maximă, 10 minute consultația, 30 hârțogăraia, altfel nu e valabil. Știți, de aia se face totul electronic, râdea-s-ar curcile de UTI. Așa că m-a rugat, din respect pentru cât a scris, să fac în așa fel încât să le fac pe rețetă compensată, altfel e bătaie de joc de munca ei.

Am găsit la Regina Maria, am fost, am recoltat, am fost mulțumit de tot, foarte profi și rapid, scriu aproape cu durere în suflet despre experiență, pentru că știu că data viitoare o să fie omor acolo, că au citit pe net ce bine e. După care am primit acasă formularul de mai sus, pentru feedback.
Mulțumit fiind, am intrat, am completat toate bifele, lăsând necompletat câmpul cu Sugestii

Nu am sugestii, dau send, nu merge, TREBUIE să am sugestii, altfel nu se poate. Pun un punct, nu e suficient, TREBUIE sugestii.
Așa că am închis și nu am mai dat niciun feedback.
Și nu e ceva ce se găsește doar aici. Cred că în absolut toate formularele de feedback e tâmpenia asta. Dai send, îți dă negativ TREBUIE SĂ COMPLETEZI ȘI ÎN URMĂTOARELE LOCURI!!.

Oamenilor care vă ocupați de UX, degeaba vă chinuiți să faceți user experience, dacă îl condiționați pe user să vă facă vouă toți pașii, că așa trebuie. Aceeași tâmpenie e la Bringo, eu vreau să dau evaluare curierului, nu ppot să îi dau 5 stele, trebuie NEAPĂRAT să scriu ceva în câmpul de evaluare, că așa l-a gândit băiatul ăla care a făcut interfața, nu completezi tot, nu evaluezi.

Trebuie să înțelegeți că feedback este exclusiv bunăvoința clientului. Din simplă bunăvoință își rupe din timpul său ca să vă completeze acel formular. Obligându-l să completeze tot ce vreți voi, nu faceți decât să îl îndepărtați pe cei ce au de scris lucruri bune și să țineți doar pe cei motivați de nemulțumiri să vă scrie, pentru că ei chiar au motiv și nervi să scrie peste tot și să dea rating cât mai mic.

Alegerea e doar la voi

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.