Astăzi, fiind cu treburi prin Timisoara, pentru a milioana oară anul acesta, împreună cu nebuloasa, am zis să mergem la restaurantul Porto Arte, să mâncăm și să bem niște Terapia Platin.

A fost, probabil, cea mai nefericită decizie luată în 2013, în domeniu și, probabil, nu va fi depășită de nimic, cel puțin anul acesta. Să vă explic.

Am ajuns, ne-am așezat la masă, am cerut eu o ciorbă de burtă, nebuloasa una rădăuțeană și, felul doi, mici. Și Platin. Platinul a venit după 25 de minute. Ar fi trebuit să fie un semn, dar l-am ignorat.

După o oră și zece minute, vine chelnerița și ne zice că acum au intrat ciorbele noastre la rând, dar nu mai au ciorbă de pui. Nebu zice Păi eu vreau rădăuțeană. Răspuns rădăuțeana se face cu pui. Ok, dați-mi una de legume.

După o oră și 30 de minute, după ce Nebu s-a dus să facă scandal în bucătărie, a venit ciorba mea de burtă. Ciorba de legume încă nu. De ce? De-abia ați dat comanda, o să vină.
Între timp, din ciorba mea de burtă, fără nici un gust dealtfel, am ales fix 6 fire de burtă. Șase. Atât. Restul, apă chioară.

După o oră și 50 de minute a trecut chelnerița pe lângă masa noastră. Am rugat-o să ia gunoiul ăla numit ciorbă de la masă. Ce să transmit bucătarului? Să și-o bage în cur. A dat din umeri și a plecat.

După 2 ore și 10 minute, timp în care micii nu au avut plăcerea să apară, am cerut nota. Dar de ce, vine acum și felul doi. Transmite-i bucătarului să își bage în cur și felul doi.

Și am plecat.
În viața mea nu am așteptat o oră jumate după o ciorbă. Dar mi s-a explicat și de ce. Pe lângă bucătarii de căcat maxim, mai este o problemă.

Patronul localului, care se plimba plin de mândrie pe acolo, supraveghind bunul mers al afacerii. Patronul are 2 chelneri pe tot restaurantul, care trebuie să deservească toți clienții. 2, mari și lați. Pentru că 600 lei sau cât naiba e un salariu de ospătar e prea mult, la prețurile nesimțite de acolo. Ca idee, 2 ciorbe de burtă, o ciorbă de legume, 2 platin și o limonadă, 70 lei. De ce să angajăm un om în plus, când putem să ne bazăm pe prostia celor ce vin aici să mănânce?

O să mai intru vreodată acolo? Nu, pentru că la restaurantul Porto Arte servirea este mizerabilă, nu sunt suficienți ospătari, mâncarea este scârboasă și fără nici un gust, wc-ul este împuțit și duhnind a urină stătută și, în general, Porto Arte este de maxim rahat.

Am zis cumva că Porto Arte din Timisoara este cel mai prost restaurant in care am intrat vreodată?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

54 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    nu era ăsta ? – www.porto-arte.ro/

    • #2

      posibil, nu eraa prea preocupat sa le gasesc situl

    • #3

      Păi mă gândeam că poate-i ajută mai mult numele corect si eventual un link după care să fie găsiți mai ușor în căutări…

    • #4

      acesta este. Am trecut si eu saptamana trecut. am stat jumatate de ora dupa 2 Ursus. N-am sa mai trec pe acolo. Wc-ul asa arata ca unul de la un camin cultural.

  2. #5

    Dar care era graba?

  3. #6

    Stii ce e interesant? Ca pe aici (america de nord) ospatarii te vineaza sa le mai comanzi ceva. Ei stiu ca trebuie sa mininci in cam 30 de minute si dupa expirarea lor vin cam la fiecare 5 minute sa te intrebe daca mai doresti ceva si daca totul e ok. Iti fac asta pina pleci.

  4. #7

    Frate, nu te joci cand e vorba de mancarea tatarului!

  5. #8

    adica Porto Arte din Timisoara este cel mai de cacat restaurant? Nu cred.

  6. #13

    confirm, “la vaporu” e cel mai de cacat restaurant din Timisoara.

  7. #14

    Eu am patit reversul medaliei la un restaurant din Arad: sunt mare amator de ciorba de burta si cand am vazut ciorba de burta in meniu normal c-am comandat! Cand a venit cu castronul cu ciorba de burta cred ca avea un litru si burta de asemenea! Abia m-am chinuit s-o mananc. Si mai aveam si felul doi si desert! Desertul am vrut sa-l las acolo, dar m-am chinuit si l-am mancat si pe ala! Numai eu stiu cum m-am ridicat de la masa! Pretul a fost 50 si ceva de lei pentru 2 persoane! Sa inteleg ca in Timisoara sunt alte preturi sau ala era restaurant de fite pentru ca unde am fost eu era un restaurant normal!

  8. #15

    Dar totusi…..de unde 2 ciorbe de burta? Si aia de legume cand a venit? 🙂

    • #16

      pentru ca mai eram cu cineva, care nu e interesat sa apara pe blogelw?

  9. #17

    Casa bunicii e baza în Timișoara

    1
    • #18

      acolo voiam sa mergem. dupa care nebu a zis sa mergem romantic pe malul garlei.

    • #19

      @Arhi: v-ati dus cu Freigedank la Timisoara? Cool!!!!

  10. #20

    zi mersi ca nu v-au flegmat in zama :=

  11. #22

    Sa inteleg ca ati platit si micii care nu au venit? Sa tot aibe clienti ca voi 🙂

  12. #24

    Japca pe fata sau cum imi place mie sa zic, si fut*ti si cu banii luati :))

  13. #25

    M-am invatat. Daca la 40 de minute dupa ce dau comanda nu e primul fel pe masa, ma ridic si plec. Platesc bauturile, apoi plec.

    • #26

      Eu nu platesc nimic si plec. Nu permit nimanui sa isi bata joc de timpul si banii mei. Si nici prea micut nu sunt sa isi permita scandal cu mine.

    • #27

      Se poate sa nu vina primul fel in 40 de minute , in cazuri exceptionale sa zicem , ai comandat coaste la gratar cu….si prietena rulou umplut cu..si garnitura de pilaf cu…de ex, si restaurantul e full …
      ok sa zicem ca tu bei pana atunci un vin scump..@Virgil ,te scoli si pleci fara sa platesti ?? ..te bate firma de paza , cu o placere maxima,si daca esti cat Arhi de mare 🙂

  14. #28

    Vezi daca te duci sa mananci la fițe ? Porto Arte…auzi. Cand ai fost cu mine m-ai vazut asa mai jerpelit si m-ai dus la ieftineala. Foarte buna mancarea. Nu mi-au pus sunca pe cartofii taranesti, in rest ireprosabil. Veceuri curate cu design venetian, doua castroane cu supa de teitei servite la foc automat, ca se inchidea bucataria si ramanea Arhi flamand. A luptat eroic chelnerita aia dragutica, țațoasa si cu fese ferme. Semn de recunostinta, ai abandonat-o 😐

  15. #29

    Cand mai treci prin TM du-te la Yugoslavia. Sigur nu o sa regreti. Daca nu stiu timisorenii tai unde e iti explic eu. Sau merg cu tine, ca te citesc de ani de zile si vad ca vii tot mai des pe aici. Poate bem o bere 🙂

    • #30

      Iuli,
      Arhi stie bine cu Yugoslavia. E tot o locatie unde esti servit cu Terapia…:-))

    • #31

      Multumim de reclama 🙂 . Arhi te asteptam cand mai ai drum prin Timisoara pe la Yugoslavia, unde in afara de Terapia ( doar Gold ) ,poti sa incerci si un Jelen, Lav sau Niksicko .Sau eventual un mied dacic, poate o rachie de gutui sau caise .

  16. #32

    Porto Arte ese un loc bun ca sa-ti iei Terapia, costa 7,40 RON.
    Nasol este doar daca mai vrei si sa mananci ceva.
    E de mers, dar doar cu burta plina…:-))
    Atmosfera e placuta pe malul apei si merge bine la o Terapia buna.

  17. #33

    Eu nici n-as fi platit. Te duci sa te simti bine si de fapt iti strica toata ziua o experienta ca asta. Eu am patit o data una foarte amuzanta…dupa vreo ora de asteptat niste mici amarati, mi s-a adus nota de plata, pe care oricum nu o cerusem, inca asteptam micii. Si, da, micii erau pe nota:)))

  18. #34

    Casa Bunicii 1+2, Club XXI, Terasa Banateana, Lloyd. Aici au cea mai buna mancare din Timisoara.

    • Nu ştiu ce să zic. În ceea ce priveşte Club XXI, Terasa Bănăţeană şi Lloyd renumele şi tradiţia le-au luat-o înainte, iar ei au rămas înapoi.
      Oricând mai bună mâncarea la DAF Junior, la Chinezescul de pe Bărnuţiu cine e amator, la Casa cu Flori şi chiar şi la Papa Sam din Complexul Euro pentru mâncare foarte rapidă, cu buget ok, dar bună.

    • #36

      Astea 3 restaurante sunt in centru aproape de opera? Cred ca odata am intrat si eu si am mancat la Terasa Banateana, desi era iarna si nu aveau terasa… Am vrut sa maninc ceva usor. Si mi-au recomandat un …ciolan afumat….

    • #37

      Ma refeream la zona centrala. Avand in vedere numarul mare de clienti, mancarea e mai tot timpul proaspata. Am uitat de Casa cu Flori, ei sunt la un alt nivel. Da, Papa Sam chiar au cel mai bun fast-food.

    • #38

      Kulcsy,
      in afara de Casa Bunicii, tot ce ai enumerat tu sint localuri de muls turisti… nici un Timisorean care se respecta nu merge in locurile acelea.
      mananci bine la “Dama Verde” pe Albinelor spre exemplu.
      sau in “la Vela” din Mall. sau la “Osterietta”, sau “la Tavi”…
      ma rog, sint multe restaurante bunicele in Timisoara…

    • Plus că nimeni n-ar vrea să ştie cum sunt în realitate bucătăriile de la Lloyds sau Club XXI.

      La Dama Verde, da, foarte bună mâncare.

  19. #40

    Noi la Pizza Hut la romana, am patit, dar era de asteptat, ca era full si coada la usa, stateau pe bancute.
    Comandam meniuri din alea de pranz, cu aperitiv, pizza/paste, desert, sucuri. Dupa 20 min (foarte mult pt Pizza Hut) vine cu sucul meu, dupa alte 10 cu aperitivul lui, cand termina el, vine si aperitivul meu si sucul lui. Apoi dupa inca o luuunga asteptare, o pizza pe care nu o comandasem, ea se jura ca da, asa ca o mananca al meu pe aia, ca sa nu mai astepte si mai mult. Apoi in vine lui desertul si mie pastele. Iar la sfarsit, impreuna cu nota de plata, si desertul meu. A fost de vis :)))

  20. #41

    sau poate intr-un an s-au stricat. Desi, nu pot sa cred ca asa ceva s-ar putea intampla in Romania.

  21. #47

    asa e..aceeasi desrvide re kkt am avut-o si eu..ne-a pus in plus la nota, ne-a adus mancare dupa 1 h si ceva…ii faina ca si pozitionare…in rest..praf

  22. #48

    Inca nu te-a abordat nimeni de la restaurantul ala ?
    Ceva scuze, explicatii, “era o zi foarte aglomerata”, batman-ninja ? 🙂

  23. #49

    E clar, se topeste calota glaciara, se schimba polii magnetici ai pamantului, firea oamenilor se schimba in sensul acului de ceasornic: firea oltenilor e la mitici(n-ati vazut cat fura aia?), a banatenilor e la olteni(oameni gospodari), a ardelenilor e la banateni(poftiti exemple de melci in povestirea de mai la deal), a moldovenilor e la ardeleni (aicea n-am exemple dar trebuie sa apara) iar mentalitatea miticilor trebuie sa fie la moldoveni.
    In centru stau bozgorii, constanti in cererea otonomiei, da-le-as plumbi tricolori!

  24. #51

    @ Arhi: joi? Te bagi la locul ala cu cea mai buna tuslama si cel mai bun vienez? Sunt dator cu-o cinste.

    Dupa 12:00 sunt liber.

    • #52

      dragul meu, sunt plecat din oras:))

  25. #53

    Pai, atunci cand te-ntorci, da si tu un semn sa stiu.

  26. #54

    am ajuns la serenitatea in care ma doare in pla de opiniile idiotilor, pe care le sterg cu voluptate. imi pare rau doar ca acum va apar comentariile aiurea…