Victor Ponta a declarat pe 29 aprilie, ca s-a dat aprobare pentru explorarea gazelor de sist de la Barlad si din Dobrogea. Explorare, nu exploatare, asa cum titreaza ziarul adevarul, de fiecare data cand scrie despre subiect.

Nu am o opinie foarte clară despre subiectul gazelor de șist. Pentru că nu găsesc poziții relevante. Doar obișnuitele istericale ale nicu shordanilor de ocazie, cu vom muri, vom avea cutremure, se vor usca plantele și vor seca fântânile, desigur, fără nici un fel de soluție alternativă pentru a nu mai depinde de nazurile de fiecare iarnă ale gazpromului.

În fine, nu asta e ceea ce mă interesează pe mine. Mai e mult până departe, iar acum e doar o stare exploratorie.
Eu aș vrea să știu dacă Ponta va fi la fel de hotărât în anunțarea pornirii proiectului de la Roșia Montana. Pentru că sunt destul de sătul de vorbe și discuții, fără finalitate pentru oamenii de acolo.

Mi-ar plăcea foarte mult să citesc și că Victor Ponta a dat undă verde exploării miniere de la Roșia Montana. Cu date clare și indici realiști. Să văd cu ochii proprii că se iau măsuri relevante pentru pornirea mineritului în munții apuseni. Pentru ca minerii noștri să trăiască din ce știu, din minerit, nu din cules ciupercuțe, ghebe și hribi.

În altă ordine de idei, Mirceo, dacă mă citești, să știi că sunt bine sănătos.