Ludovic Orban este ales noul presedinte al PNL in cadrul Congresului partidului, desfasurat la Romexpo, sambata, 17 iunie 2017. Inquam Photos / George Calin

De fiecare dată m-am prezentat şi la DNA, şi în faţa instanţei singur, însoţit, e adevărat, de avocaţi. Condamn orice formă de presiune care se pune asupra Justiţiei. Nu mi se pare normal ca un om, indiferent de ce funcţie are, să vină înconjurat de bodyguarzi sau să se creeze grupuri de presiune care să influenţeze într-un fel sau altul desfăşurarea activităţii, fie a instanţelor de judecată, fie a procurorilor.

Comentează Șică Orban, președintele PDL.
Înțelegeți cât de puturoasă este vremea de afară, opoziția și politica, în general? Ipochimenul ăsta este președintele partidului ce se oferă drept alternativă la PSD. Într-o țară normală, asemenea declarații nu aveau ce să caute în spațiul public, pentru că autorul lor nu interesa pe nimeni, nu ar mai fi făcut parte din politică încă de la primul accident cu victime pe trecere de pietoni.

Dar Ludovic, președintele de partid care nu a muncit o oră în viața lui, este, în continuare în politică, bine mersi, alături de ceilalți politicieni. Prezența la DNA, în ziua de astăzi, este o ștampilă de onoare, dacă nu ai măcar o acuzație de infracțiune la activ, înseamnă că ești zero, dpdv al politicii.

Ludovic Orban a făcut aceste declaraţii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a prezenta, luni, în procesul în care este judecat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite .

The end.