Mă gândeam acum, înainte de a pleca de acasă, că dacă tot avem în continuare garanția unui DNA care își face treaba, poate ar fi decent ca cineva să cerceteze fraudele de ieri. Să cerceteze toate acele un milion și ceva de voturi pe liste suplimentare. Da, manual, pe baza de CNP, pentru că infrastructura informatică a româniei, susținută de microsoft, e cercetată de DNA și FBI, dar, cu răbdare, poate băgăm la pușcărie câteva mii de votanți.

Pentru că e cazul să se termine cu sperietoarea votului multiplu. E clar că politicienii vor încerca întotdeauna, bazându-se pe imunitățile ce nu și le vor scoate niciodată.
De aceea trebuie speriați trepădușii, executanții, cei ce iau 50 de lei pe vot. Pentru că dacă bagi 1000 dintre teleormăneni la pușcărie, pentru 50 de lei, alții se vor gândi de două ori înainte de a face pasul.

Și ar fi pentru noi un prim pas spre o românie mai curată. Desigur, pașii următori, gen votul electronic, votul prin corespondență, deschiderea de secții de vot în sălile de sport ale școlilor se pare că vor veni acum, după dezastrul PSD.

Dar cercetarea fraudelor e ceva necesar. Cineva trebuie să ne răcorească și pe noi.