Știu că, în românia, lumea nu prea se uită la golf, în primul rând pentru că nu e fotbal și, în al doilea rând, pentru că l-a recomandat mărețul nostru președinte, fie-i piramida măreață.

Și totuși, pe Eurosport, se transmite golf de ăla bunuțu, quality, cum am avut eu noroc să prind de joi până duminică, The Players Championship. Vă spun, a fost incredibil de bun, transmisia excelentă, jucătorii excelenți, plus emoții.

Ca idee, în ziua 3, Windham Clark avea -15, cu 5 puncte avans față de urmăritori. În ziua 4, a venit din urmă ca un buldozer Scottie Scheffler, a făcut -20, băgând și 2 eagleuri, iar Windham Clark, la ultima minge, cea care putea trimite meciul în prelungiri, a făcut asta.

Mingea a intrat în gaură, a făcut o întoarcere de 360 de grade și a ieșit afară. Pur și simplu, ca prin magie. Sigur, a pierdut meciul din cauza lipsei de consistență din ziua 4, având și norocul ca, în ziua 3, Scheffler să joace accidentat, cu o durere la mușchii gâtului, fiind vizibilă și din lovituri. Dar, orișicât, a fost incredibil de spectaculos, mi-am dat o palmă peste ochi când s-a întâmplat, așa de prins am fost.

Recomand cu două mâini. E disponibil pe Eurosport, aplicația de televizor, eu nu am reușit să găsesc unde e Eurosport pe Discovery+.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

30 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    eu nu ma uit ca nu e destula incluziune, pai unde-s femeile acestui sport? de ce nu se bat cot la cot cu barbatii pentru aceeasi gaura?
    app parca s-a deschis bileteria pt roland garros

    16
  2. #2

    Se stie vorba aia: Tiger Woods baga in 18 gauri zilnic, iar dup-aia se ducea si la golf.

    18
  3. #3

    Gentlemen only ladies forbidden = golf 🙂

    4
  4. #4

    Senor..rogu-te daca tot e pledoarie ajuta ma si pe mine , netotul, cu o explicatie cat se poate de simplista a jocului. Nu zic ca sunt prost…dar neinstruit clar sunt.

    9
    • #5

      Pe f scurt. Fiecare gaură are un anumit număr optim de lovituri în care poți baga mingea. De ex, dacă la o gaura se consideră că o poți baga în 5 lovituri și tu ai băgat-o în 4, ai -1. Cu cât reușești să bagi mingea în mai puține lovituri, cu atât mai bine. Sunt 18 găuri pe traseu (uneori sunt 9 și faci traseul de 2 ori) iar nr optim total de lovituri variază. Dacă ai 72 nr optim, iar tu ai reușit 65, ai -7 la scor. Dacă la o gaura cu 5 lovituri, ai reușit în 7, la scor ai +2. Turneele se joaca în mod normal în 4 zile, de unde și acel -20 ( se cumulează cele 4 zile). O lovitură mai puțin la o gaură se numește Birdie, 2 lovituri mai puțin se numește Eagle, 3 mai puțin e Albatross, 4 mai puțin e Condor. O lovitură în plus se numește Bogey, 2 în plus Double Bogey, la 3 e Triple Bogey. Nr optim de lovituri e stabilit în funcție de complexitate: distanță, teren etc.

      40
    • #6

      a zis tov. remington mai bine decat o puteam face eu:) si mai rapid

    • #7

      “Deie Domnul” sanatate la trupul tau.

      11
    • #8

      Am uitat de Par. Dacă nr optim e 4 și ai reușit în 4, se numește Par. Adică nici pe plus, nici pe minus. Dar la final, nici nu te ajută, decât dacă toți ceilalți sunt pe plus. Ceea ce e aproape imposibil.

      5
    • #9

      Să zicem ca la începutul unui turneu se stabilește ca pentru gaura 3 numărul optim e 5 lovituri însă toți jucătorii reușesc câte un Albatros (să presupunem ca se poate întâmpla). La turneul următor se reduce numărul optim, sau rămâne așa?

      2
    • #10

      din ce am vazut eu, nu. se fac clasamente pe fiecare turneu si gaura, pornind de la anii 80. practic, ce zici tu e imposibil, pentru ca par-urile sunt favute pe baza de distanta si dificultate

      www.liveabout.com/par-3-to-5-yardage-guidelines-1564466

      par 3 e asa ptr ca poti ajunge la el dintr o lovitura, cu putin noroc o bagi din prima si e hole in one.
      par 5 e la vreo 500 de metri, efectiv e imposibil sa lovesti juma de km o minge

    • #11

      Din câte știu eu rămâne așa. Nu se schimbă de la un an la altul. Altfel ar trebui sa schimbe la alta gaură pt a rămâne același nr per total. Am văzut ca se poate schimba poziția gaurii pe putting Green (zona tunsa f scurt unde e gaura) deși nu cred că se practică prea des, dar nr de lovituri sunt aproape 100% sigur ca nu se schimbă. Se poate redesena traseul, dar nu se face de la un an la altul și apoi redesenează iar.

      2
    • #12

      Am și eu o curiozitate: în cazul mingilor căzute în baltă sau care ies de pe traseu în locuri de unde nu mai pot fi jucate, ce se întâmplă?

      3
    • #13

      Georges, de obicei dau din același loc.

      2
    • #14

      Pt cele căzute în apă, e puțin mai complicat, depinde de cum e marcată zona de penalizare: galben sau roșu. Dacă e galben poți da de unde ai dat ultima dată sau puțin mai din spate, dacă e roșu se măsoară 2 lungimi de crosă dinspre locul unde a intrat in apa spre teren, dar pierzi o lovitură din cele considerate optime.

      Pt cele care ajung în locuri mai greu accesibile, pe pământ, se lovește de unde a ajuns cu riscul sa fie din mai multe lovituri decât cele optime.

      5
    • #15

      Vreau să salut maturitatea și responsabilitatea majorității comentatorilor care n-au sărit cu crosa la glume despre găuri, numărul optim de lovituri pentru o gaură , schimbatul găurilor sau zona tunsa foarte scurt unde e gaura,

      14
    • #16

      100% de acord cu perdhil. Bine, e si faptul ca mai important decat cine o baga primul in gaura, e cine planteaza steagul

      10
  5. #17

    Foarte bun. În fiecare săptămână mă uit de joi până duminică. Partea super tare e că e și înregistrarea pe aplicația Eurosport și pot vedea în timpul zilei ce am ratat noaptea. Comentariul în engleză e excelent, cel în română catastrofal.

    2
    • #18

      da, la orice sport mai bine dau mute decat sa aud romani. era unul la sarituri cu skiurile, parca, efectiv traducea ceva comentariu din engleza, era evident ca nu are treaba cu sportul. dar sigur, era la numele de alint cu sportivii

  6. #19

    Mare ghinion a avut Clark la ultima lovitura dar nu acolo a pierdut campionatul. Scheffler magistral ieri, a avut si mare noroc ca ceilalti au ratat ultimele lovituri. Din pacate ma uit pe eurosport la tv si nu stiu cine e nenea care comenteaza in romana dar parca as fi io dupa 3 sticle de vin la bord adica vorbesc multi si prost. Solutii? Abonament la eurosport player?

  7. #22

    Eu joc online pe wgt.com (World Golf Tour). Si ma inscriu la turnee; mi se pare fain ca toate turneele care se intampla in realitate se intampla si pe wgt. Incep in aceeasi zi, este practic acelasi lucru, doar ca difera jucatorii. KOrbanus, de exemplu, este un jucator profesionist exceptional de lvl 39, dar il gasiti numai pe wgt, nu il vedeti pe Eurosport.

    7
  8. #23

    Mult timp nu m-am uitat la golf din cauza omuletului care comenteaza. Ok, e informat, dar are niste manifestari…
    Am stat si eu incepand de joi sa ma uit.
    Pentru cine vrea sa afle chestii despre pricipalii competitori, e la Netflix un serial, Full Swing.

  9. #24

    Așa ce mă pricep la golf că mă pregăteam să comentez că n-am auzit de buldozere marca Scottie Scheffler.

  10. #25

    Salut! Joc golf de cativa ani si e un sport foarte greu. De obicei lovesc peste 90. Referitor la comentariile de mai sus am cateva precizari:
    1. La majoritatea turneelor care incep joi sunt 132, 144, sau 156 de jucatori. Sunt grupati cate patru. Cei care incep joi dimineata vineri incep dupa-amiaza
    2. Dupa primele doua zile se injumatateste numarul de jucatori in functie de scor. Primii 66, 72 sau 78 joaca sambata si duminca.
    3. Sambata si duminica incep jucatorii cu cel mai slab scor ( sunt grupati cate doi).
    4. Pozitia gaurii pe putting green se schimba dupa fiecare zi.
    5. Gaurile par 3 nu sunt neaparat usoare. La ultimul turneu (despre care vb. acum), gaura 17 a fost cea mai grea.

    2
    • #26

      5. o da, cati au bagat o n apa…:))

    • #27

      1. Corect, nu am mai zis de Cut-ul de după 2 zile și depinde de regulile fiecărui turneu câți merg mai departe și câți nu.
      4. Nu știam că se schimbă după fiecare zi, dar e bine de știut. Ms

      Nu am mai precizat că nu participă chiar toți jucătorii din circuit la fiecare turneu. Unii da, alții ba. La unele turnee unii jucători sunt admiși ca invitați ai sponsorilor. Jucătorii amatori nu au dreptul să încaseze bani, chiar dacă ar câștigat turneul, cum a pățit Dunlap anul ăsta în ianuarie.

      1
  11. #28

    Mă uit doar la o tanti care practică acest sport, ceva cu nume de spanac sau pe acolo. E mult prea complicat/inteligent pentru mine.

  12. #29

    Eu vreau sa ma duc pe un teren de mini golf sa joc si eu asa, in timpul liber, ocazional. Nu am gasit niciunul.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam