Nu vreau să fiu rău, dimpotrivă. Aş vrea ca acest micuţ articol să fie pentru tine, plângăciosule, un mic start, un şut în fund un pas înainte, un declic, un declanşator, pentru a înţelege de ce oamenii privesc oarecum prin tine atunci când vorbesti cu ei.

1. Omule, toţi avem probleme. Pentru toţi e criză, toţi ducem lipsă de bani, suport sau orice altceva. Atunci când eşti invitat la un eveniment unde oamenii în general vin să se distreze şi să socializeze, du-te şi distrează-te. Socializează. Simte-te bine şi încearcă să îi faci să se simtă bine şi pe cei din jurul tău.

Pentru că, atunci când tu deschizi orice discuţie doar cu motivaţia de a-ţi spune oful şi o ţii langa aşa tot timpul, nu faci decât să enervezi pe toată lumea şi să obţii efectul exact contrar celui scontat de tine. Nici măcar milă nu mai primeşti, ci doar jenă şi nerăbdare. E clar, ai probleme, dar fii naibii bărbat şi du-ţi problemel singur, nu mai căuta mila auditoriului. Pentru că, repet, toţi avem probleme, toţi avem proiecte care au eşuat, nu merg sau nu au succes, deşi ne-am investit timp, bani şi viaţă.

2. Omule, nu te mai plânge tot timpul, la oricine e dispus să te asculte, că nu ai bani, că ai nevoie de bani, că e vai de viaţa ta, că eşti flămând, că nu ai un ban în buzunare.
Ce aştepţi tu când te milogeşti în halul ăsta? Ca interlocutorul tău să bage mâna în buzunar şi să îţi ofere banii de care ai nevoie, plus un mic aconto pentru cheltuielile cu protocolul? Încerci să stârneşti mila publică? E un fel de cerşetorie, dar mai cu dichis? Ce să fac, cum să te ajut? Să iau din banii familiei mele şi să îi dau familiei tale? Sau ai vrea să facem amândoi un business din care să scoatem bani şi tu să fii fericit, eu să vin cu ideea şi tu cu participarea?

Au dispărut BĂRBAŢII de pe suprafaţa planetei? Că eu în ultima perioadă întânesc numai muieri cu barbă, care nu ştiu decât să îşi plângă insuccesele pe la toate colţurile, să ceară bani prin diferite metode, care mai de care mai amărât, să îţi sugereze că s-ar băga şi ei în proiectul la care lucrezi, dar… şi tot aşa.

Bă, v-a tăiat criza OOLE?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.