Circulă o petiție și un proiect de lege, depus de peneliști, Legea Alexandra, făcută ca urmare a uciderii copilului acela.

  • Modificarea Codului Penal în sensul ca criminalii, violatorii, pedofilii și tâlharii să nu mai beneficieze de eliberare condiționata
  • Modificare a Codului Penal pentru introducerea detenției pe viața pentru crime cu cruzime asupra minorilor
  • Dublarea amenzilor pentru cei care dau apeluri false la 112 și muncă în folosul comunității – depus luni
  • Comercializarea cartelelor prepay doar cu buletinul
  • Redimensionarea patrulelor mixte polițist-jandarm în stradă. Numărul lor a scăzut in ultimii 3 ani la jumătate.

Însăși acest model de lege nu face decât să arate modalitatea profund greșită de a gândi a legiuitorilor și a românilor, în general. Pentru că legea asta nu face decât să potolească setea de sânge și de răzbunare a oamenilor, în rest, nimic altceva.

Ce ar trebui să devină Legea Alexandra?
Legea Alexandra ar trebui să devină modalitatea prin care aceste crime devin aproape imposibile.
Legea Alexandra ar trebui să stabilească un cadru legal clar, separat, pentru răpirile de minori. Ar trebui ca, PRIN LEGE, disparițiile de minori să fie tratate cu maximă celeritate, nu cu scârba și sictirilor mizerabililor din poliție, dar stai să vedem, dar oare sigur a fugit, dar sigur nu e curvă? și restul din repertoriul infractorilor în albastru.

Odată înregistrată o asemenea dispariție, automat, toate sistemele publice de avertizare, tot ce înseamnă radio, televiziune, situri publice de internet, afișări electronice stradale, aviziere electronice din gări și aeroporturi, să difuzeze IMEDIAT fotografia copilului și semnalmentele sale, plus datele răpitorului, dacă ele există. Ar trebui instituit inclusiv un sistem de recompense cetățenești pentru salvarea și recuperarea acelor copii.

Din păcate, românii, ca popor, nu sunt proactivi, ci reactivi. Ei vor tot timpul răzbunare, după ce îi violează ciobănașul ungurean. Să preîntâmpini nu se poate, că dumnezeu a dat, dumnezeu a luat.
Fie numele domnului binecuvântat.