Salut,
Ți-am scris acum câțiva ani, despre faptul că vreau să emigrez în Spania și am cerut niște sfaturi de la cititorii tăi. Dacă e curios cineva, nu chiar atunci, ci după vreun an sau doi ne-am făcut curaj și am plecat, suntem aici de ceva vreme, multe din comentarii ni s-au confirmat, altele au fost niște prostii. Dar nu asta contează, contează, pentru mine, că toți suntem bine, soția, copii, totul e ok, așa că, dacă are cineva întrebări, pot să răspund, în limita timpului și a cunoștințelor.

A, și o chestie funny.
La Revolut, dacă vrei să îți muți rezidența pe Spania, recte rezidența fiscală, nu poți să o faci în actualul cont, așa cum ar fi normal, ci trebuie să îți ștergi contul întâi, după care să faci alt cont, cu rezidența corectă.

Până aici, nimic extraordinar, doar, poate, puțin retard și stupid, eu am card metal la revolut, ar trebui să îl închid ca să mă conformez. Ce e extraordinar este că, din punctul de vedere al legii spaniole, cel puțin, Revolut îndeamnă, indirect, la nerespectarea legii și, inexorabil și irevocabil, la infracțiune financiară.

Este obligatoriu să îți schimbi domiciliul fiscal, după 181 de zile, în principal din motiv de impozite, iar Spania nu glumește cu impozitele. Recomandarea celor de la Revolut este…nu știu, minim infracționabilă, maxim, sky is the limit. În plus, poate să vă creeze probleme mari în relația cu însuși Revolutul, la primirea unor sume care necesită verificare. Cum verifici ce, dacă tu nu mai locuiești la adresa din cont? Ce factură de utilități, ce bancă?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.