Aveti idee ce a insemnat al 2 lea razboi mondial? Milioane si milioane de morti. Mai exact 17 milioane.  De altfel, ratia de 2 femei la 1 care exista in lume in acest moment se datoreaza milioanelor de barbati morti in razboi. Ganditi-va cat de grav a fost, daca dupa 70 de ani aproape, echilibrul nu a fost restabilit.

Romania a pierdut aproximativ un milion de soldati. Oameni ucisi de frigul rusesc, de baionete, de gloante, de lagare. Oameni care au suferit ani de zile pe front, cu arma in mana.

Mai tineti minte postul ArhiMamei, cel cu hotia din cimitire? Omul mort atunci, la 95 de ani, era un fost veteran de razboi. Fusese pe toate fronturile posibile, de la Cercul Polar pana la Berlin. A fost ranit de 3 ori. Prima sotie i-a murit in bombardamente. Casa sa si casa parintilor a fost distrusa de foc.

Dupa toate astea, stiti ce pensie de veteran de razboi avea?

200 de lei. 200 de lei ii dadea patria pentru care a sacrificat totul. Si asta doar in ultimul an, pentru ca inainte primea 60 de lei.

Deci, in continuare, Romania sau rromania?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.