Fii-mea a mica mananca la micul dejun paine prajita cu somonel, pentru ca provine dintr-o familie nobila, pentru care somonul afumat, de norvegia, este o prezenta constanta, alaturi de caviar si Möet. Imi aduc aminte cu drag cum iesea bunica, dimineata devreme, la cules caviarul, sa fie cat mai proaspat, asa cum invatase si ea de la bunica ei si cum il aseza, delicat, pe pat de trufe, cu niste scoici Saint Jaque si niste somon alaturi, ca sa mancam si sa prindem puteri pentru nobila zi de prasila ce ni se asternea inainte-ne.

Fraierul de mine vede, la Carrefour, pe raftul dedicat, langa somonel, niste păstrăvuț, ambalat identic, tot afumat, doar putin mai scump. Cum pentru noi banii nu conteaza, am zis sa iau, ca poate s a saturat fiica de somonel, sa mai incerce si altceva.

Mno, deci nu. A durat vreo 3 guri pana sa se prinda ca nu e somon, dupa care mi-a trantit ca s-a saturat si ca pot sa iau farfuria de acolo. Pardon, menajera poate sa o ia.
M-am dus, i am pus somon pe alta franzela parpalita la aparatul de parpalit franzela, a mirosit circumspecta si brusc i a revenit foamea.

Se pare ca sangele nobil ce ii curge in venele de tataro-moldoveanca (mama ei e din Braila, granita de est a Moldovei) nu permite ingurgitarea de alt peste decat somonul stramosilor.
Ma duc sa arunc caviarul, ca am impresia ca nu e Beluga.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

30 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Deh, au apus vremurile cind in magazinele cu “mincati pește oceanic” erau cozi imense la tacîmuri de pește. Tacîmuri, nu fileuri…

    21
    • #2

      Daca erau tacamuri, erau si file-urile pe undeva

      2
    • #3

      Fileurile erau de mult consumate de britanici și alti locuitori ai Europei de Vest! Nu prea ajungeau prin Ro!

      16
  2. #4

    Imi aduc si eu aminte ce saraci eram cand era mici, nu aveam bani de paine si mancam caviarul gol!

    60
  3. #5

    Cine nu te stie te mai si crede =))))

    17
  4. #6

    tu razi, dar stiu o doamna care povesteste ca ea fiind din Galati, cand era mica, la tara, bunica-sa o fugarea cu lingura de caviar sa manance mai repede sa nu ii prinda cu caviarul in casa.

    25
    • #7

      o poveste similara am auzit de la ai mei: unchiul tatalui meu era lipovean din Tulcea si ca sa nu ii prinda cu diversi pesti prin casa (care erau destinati exportului), ingurgitau pe intuneric ce pescuiau…

  5. #8

    Nu inteleg cum poti sa bei posirca aia de Möet.

    17
    • #9

      viata grea m-a invatat sa ma multumesc si cu subpar

    • #10

      @VladM

      Le luăm pe rând…
      Unu, are 8 guri de hrănit, lasă-l pe om în pace cu observațiile ăstea de elefant alb.
      Doi, pe planeta românika, poșirci mai mari decât crama bnrului, nu există.

      6
  6. #11

    Bun si somonelul si pastraviorul, ne place

    3
  7. #12

    Nu e glumă, sunt din Deltă, bunic pescar, mancam icre de morun cu lingura. Nu îmi placeau , le preferam pe cele de știucă ,neaparat cu ceapă. Culmea e că era criza de ulei si le frecam doar un pic așa…

    22
    • #13

      Culmea saraciei…sa n-ai ulei de 5 lei sa freci icrele de morun.

      27
    • toti le frecam un pic asa

      19
    • #15

      Icre de scafandru?

      3
    • #16

      Bucatar in bucatarii de fitze aici. Subscriu 100% la ce spui. Nu sunt rele icrele negre, dar icrele de stiuca le bat la curul gol!!!!!

      P.S.- Romeo, taran apocaliptic, icrele negre nu se freaca. Se servesc pe gheatza, dr unde te servesti cu linguri de sidef, sa nu afecteze gustul.

      4
  8. #17

    Dupa ultimele recrificari, Moldova se intinde pana la Bucuresti.

    19
  9. #19

    voi ati observat ce aiurea e la wagyu ca e atat de frageda ca se topeste instant? nu are pic de textura, nici macar un zgarci pe care sa il molfai.

    17
    • #20

      Lasand gluma la o parte, vorbind serios, mie mi se pare foarte grasa. Ori am gatir-o eu de fiecare data prost, ori am eu preferinte aiurea.

      2
    • #21

      eu nu am mancat niciodata wagyu, sunt un om simplu

    • #22

      Stiu ca aveau si la freshful.

      Am luat de 2 ori tocmai pentru a vedea cum e. Nu zic sa ma spar in figuri :), am vrut doar sa vad cum e. Nu va mai exista urmatoarea oara. Personal, prefer vita normala. Pentru gustul meu, micii de la Obor sunt mult peste.

      3
    • #23

      nu ma pasioneaza carnea de vita suficient de mult incat sa dau atatia bani pentru a-mi aromatiza basinile:)

    • #24

      Din ce animal extraterestru o fi carnea aia? Ca m-am înfipt si eu odată să iau o bucată si cind am vazut cît costă am pus-o ușurel în raft, sa nu se rupă cumva ambalajul să mă pună s-o plătesc.
      Dă-o dreak de lăcomie, nici chiar așa…

      17
    • #25

      am mancat eu de cateva ori si e ce trebuie. ma rog, e ce trebuie daca participi la o degustare de asa ceva si nu dai bani. ca idee, la prezentare varianta folosita pentru comparatie ca “vita de calitate inferioara” era un angus maturat care in mod normal era ceva super fita dar pe langa asta era jalnica

  10. #26

    poti sa incerci cu pastrav somonat.

    in alta ordine de idei, cum alegi somonul ala de norvegia incat sa nu fie ala cel mai chimic posibil?

    3
    • #27

      pai…nu ma uit la el, oricum ar fi nu ai vreo garantie. il iau pe ala care ii place ei. sunt 2 modele, unul cu ceva marar pe margine si unul simplu. ea il vrea pe ala simplu

  11. #28

    “pentru nobila zi de prasila” Aoleu, ce-am citit aici, mi-a luat ceva până să-mi dau seama de propria prostie!

    4
    • #29

      pe blogu’ dlui Borcica nu-i chiar asa o prostie ce-ai gandit.

      1
  12. #30

    am ras cu lacrimi !:))
    Multumiri tie si mostenitoarei tale !
    Made my night!

    2