Am copiii internați în spital, cu scarlatină. Nu e mare lucru, nu vă grăbiți cu urările, că e doar o boală a copilăriei într-o formă ușoară, au fost deshidratați și au nevoie de penicilină în branule, ca să nu le facă fundulețele praștie.
Spitalul este, în teorie, închis vizitatorilor, pentru că e epidemie de gripă, de scarlatină, de pana mea, toate bolile sunt în primăvara asta în epidemie.
Știți cine voiajează cu cea mai profundă nesimțire pe toate holurile spitalelor, în absolut toate momentele zilei, pentru că atunci au ei timp să vină la spital, prin urmare, atunci trebuie să le dea drumul?
Ați ghicit, părinții și aparținătorii.
Fără niciun fel de protecție de haine sau papuci, plimbă nonșalant sacoșe de la și spre acasă, pupă copiii pe gură, se hăhăie pe holuri, se plimbă printre saloane și etaje, își beau cafelele relaxați lângă automate sau stau la o țigară afară, împreună, indiferent de boli, fără absolut nici cea mai mică grijă că ar putea lua boala dintr-un loc și duce-o mai departe, către alți copii. Absolut niciuna.
Infecții nosocomiale? Fiți serioși, sunt absolut nimic față de pacientul român, cel ce știe mai bine și i se rupe maxim de orice regulă, atâta timp cât nu îi convine.
Despre modalitatea prin care oamenii aceia intră în spital, deși nu au voie, teoretic, vă las să o ghiciți singuri.
NOU
Fac o petitie online?
NOU
Vrei sa sugerezi ca intra cu spaga in spital? Nuuuu creeeeed…. in 2016?? Nuuuuu creeeed….
NOU
nu intra cu spaga in spital. o lasa la portar.
NOU
eu nu spun ca nu e asa, dar …
– aia cară sacoșe pentru ca au în ele mâncare, haine, așternuturi, pachete pentru doamna doctor si doamna asistenta etc
– sa continui ? sa spun ca ușa este deschisa de bategarzi . . .
NOU
Si gandeste-te ca la Bucuresti e “lux” fata de spitalele din provincie. Cine cunoaste Pediatria din Pitesti poate confirma.
NOU
Eu cunosteam o pediatra din Pitesti. Era foarte buna, ala mic se bucura foarte mult cand o vedea. Si nici nu aveam copii pe vremea aia.
NOU
:)))))))))) baxty, poate sunteti sogori, ca na, pitestiul e mic
NOU
Eu o cunosc si pe cea din Pitesti si pe cea din Curtea de Arges.
Confirm!
NOU
Arhi, acum sincer sa fiu e greu sa argumentezi ca vina e in principal de partea parintilor.
In situatia asta sunt doua parti: parintii care stiu doar ca trebuie sa isi vada copiii si personalul spitalului, care controleaza mediul in care lucreaza. Ei stiu care sunt riscurile, ei stiu care e regulamentul si ei au puterea sa il aplice. Parintele poate sa dea spaga sau sa faca scandal. Pe principiul asta, discutia se reduce la cine e mai vinovat – ala care da spaga sau ala care ia spaga?
NOU
Ardelenii se perindă prin spitale și împrăștie bolile.
NOU
pana se misca ardeleanu moare virusul de batranete
NOU
Ce am sa va spun eu e uimitor si poate nu o sa credeti… Acasa, in Botosani, nu intri in spital decat intre orele de vizitare, echipat corespunzator. Poti fi tu si tata lu’ Obama ca nu te lasa nea Gelu portaru’! Nu e de mult timp chestia asta, dar ma bucura ca se prevede o oaza de normalitate. Si stiu asta din experienta maica-mii care nu a putut intra la bunica decat intre orele de vizitare si echipata corespunzator! Imi zicea saraca: “sunt oarecum nervoasa ca nu am putut intra dar multumita ca au inceput sa se respecte regulile”.
NOU
Nu imi e clar de ce parintii nu sunt internati impreuna cu copiii, nu cred ca “voiajează cu cea mai profundă nesimțire pe toate holurile spitalelor” ci pur si simplu vin sa-si sustina copiii material si psihic. Nu stiu cum e in Bucuresti, dar pe aici parintii tin loc si de personal medical de multe ori.
NOU
Doar nu s-or interna ambii parinti cu copilul
NOU
Aceleasi ganduri aveam si eu zilele trecute in contextul scandalului cu dezinfectantii diluati.
Cati dintre cei revoltati acum, ar fi fost si mai revoltati daca atunci cand s-ar fi dus la spital li s-ar fi cerut sa respecte orele de vizita, sa se spele si sa se dezinfecteze, sa isi puna pe ei un halat, sau protectii in picioare?
Dar cati dintre ei, s-au spalata macar pe maini cu apa si sapun atunci cand au intrat/iesit dintr-un spital – doar asa ca s-au gandit la o minima igiena?
Si basca, la gradinita la fetita mea este un baiat cu mama doctorita la spitalul de copiii din GL. In unele dimineti, doamna doctor isi aduce baiatul la gradi imbracata in salopeta de serviciu si pe deasupra un capot din ala specific doctorilor. Probabil fara legatura, la noi in gradi este epidemie de varsat de vant.
NOU
Da’ tu, ce cautai acolo? :))
NOU
eu eram internat cu copilul, aia cautam
NOU
Depinde de spital si de sectie. Unii sunt mai seriosi si mai stricti. Eu am fost in vara trecuta timp de vreo 2 saptamani in fiecare in vizita la Spitalul Fundeni la sectia de Cardiologie. In restul spitalului era relativ mizerabil, dar acolo pe sectie era cutia cu papuci, halat de unica folosita si o asistenta care ii lua la rost pe toti care nu intrau cum trebuie pe holul cu pricina.
NOU
Unul din copii mi s-a nascut la Polizu, in Bucuresti. Orar de vizitare, intre 2 si 4 dupa-amiaza. Papuci, halate, canci. Cum pm poate sa isi viziteze nevasta si plodul unul care lucreaza pana seara, altfel decat in afara programului si fara echipament? Sunt si parinti tampiti, true, dar si bataie de joc maxima din partea spitalelor / ministerului. Noroc ca probabil se dezinfecta cu materiale de la SepsisFarma ca altfel cine stie ce nenorociri se puteau intampla.
NOU
Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste accesul persoanelor straine in spital, dar….
In decembrie, am fost operat in Timisoara. In sala de operatie, nu am avut voie cu absolut nimic pe mine in afara de pijamaua speciala 🙂 Totul bine si frumos, doar ca, nenea care m-a ajutat sa intru in sala si cu tanti asistenta, a doua zi, in acelasi echipament, carau sacose cu suc si chestii din strada in spital. Adica presupun ca au fost si au dezinfectat complet echipamentul inainte de a reintra in sala 🙂 in timp ce pe mine m-au pus sa merg descult pina in sala ca sa nu contaminez… doar norocul a facut cred sa nu iau vreo infectie serioasa sau ceva. Si inca ceva, cind am fost pansat prima data post operator, doamna rezidenta a spus sa dau betadina pe care am cuparat-o eu din farmacie( am avut o lista A4 cu medicamente si echipament pentru operatie, am intrat cu plasa in brate in sala) ca e mai buna decat cea pe care o au ei in spital. O fi stiut ea ceva, zic eu.
Alte cazuri cate doriti, pentru cei care cunosc orasul, maternitatea Odobescu este peste drum de sectia de ginecologie a aceluiasi spital. Ghici ce… Tot personalul care are de lucru in ambele sectii, ies frumos in strada si traverseaza un bulevard, pentru a avea acces in cealalta sectie. Evident in echipament complet de lucru, halat, saboti si toate alea. Si asta de cateva ori pe zi.
NOU
Haidi bre! De multe ori m-am întrebat cum de e mai bine legalizata treaba cu transportul si biosecuritatea în fermele de animale fata de transportul oamenilor și biosecuritatea în spitale.
NOU
pentru ca animalele nu se cred smechere
NOU
Foarte aproape de unde lucrez e institutul oncologic. Micile magazine din zona sunt, la orice ora din zi, pline de membrii personalului, in saboti si cu halatul pe ei, iesiti sa-ti cumpere o merdenea, o cafea, alte alea-alea. Farmaciile la fel. Bineinteles si apartinatori si chiar pacienti in pijamale si cu un capot pe deasupra, iesiti dupa apa, medicamente. Cum naiba sa nu fie pline spitalele de tot felul de misculaci?
NOU
Daca ai ajuns la oncologie nu prea mai conteaza daca daca porti sau nu halat.
NOU
Ba chiar cred ca un mediu steril intr-un spital in care pacientii au sistemul imunitar sub nivelul marii ar face o mare diferenta.
NOU
Legat de spitale, o sa va povestesc ultima experienta traita de nepoata mea de 12 ani: locuieste intr-un sat, la aproximativ 30 km de cel mai apropiat spital. La dispensarul din sat i se pune ca diagnostic apendicita. Au plecat parintii cu ea la spital, in oras. Au ajuns pe la ora 12:30 – 13:00. Asteapta la urgente pana la 15:30, apoi este consultata de doctor. Ala, cheama doctorul chirurg si confirma diagnosticul de apendicita cronica. Perfect! Dar nu o poate opera atunci, pentru ca el isi termina programul la ora 16 si nu vrea sa stea peste program. Aia mica lesina de durere. Dupa interventii la diverse persoane care au discutat cu medicul si muuulte rugaminti, a fost de acord sa o opereze. A intrat in operatie la 17:30. Bineinteles, plicul a fost plic si a trebuit umplut mai bine deoarece doctorul a stat peste program.
NOU
Nu sunt parinte, dar sunt destul de sigur ca majoritatea tatilor, in momentul cand ii zicea ca i se termina tura si ca nu o poate opera, ii futea una de-l tapita direct in sala de operatii!
NOU
In spital esti la mana medicilor oricine ai fi.Iar asta cu ii futi una de ramane pe perete nu tine.Daca nu vrea sa te opereze asta este nu ai ce face, mergi in alta parte.Dupa ce iti rezolvi problemele pe urma poti sa mergi peste el.
Desi nu sunt adeptul spagaii cred ca in spitale este singurul loc unde dau fara sa ma intereseze cat costa.
Si nu vreua sa aud prostii cu moralitatea, cetateanul onest si alte rahaturi.Toate astea au o limita.Cand e vorba de sanatate nu te joci.
NOU
@Dart: Si dupa ce tapitai doctorul in sala de opertatii ce faceai? Crezi ca ar fi crescut sansele ca acel doctor sa o opereze pe fata dupa ce il luai la bataie?
Cum zice si @RobertD, toti suntem onesti, cinstiti, nu dam spaga… pana vine vorba de siguranta familiei noastre.
NOU
Probabil ca din lacomie si accepta sa stea peste program. Legea ar trebui sa oblige spitalul respectiv sa asigure chirurg 24/24h si sa nu uzeze un om de dimineata pana seara. Fiindca apare oboseala, rutina si greselile.
NOU
Cand este vorba de sanatate, toata lumea da in stanga si in dreapta. Bani sa fie, ca cine sa ii primeasca se gaseste. Iar intr-o situatie disperata, nu mai este loc de vitejie si reprosuri, ci de rugaminti si plicuri.
Juramantul facut de doctori este ca viteza regulamentara: multi o stiu, putini o respecta.
NOU
Eu dupa ce am trecut pe la maternitate cu diverse ocazii de fini si nepoti am ajuns la concluzia ca mi-am ratat cariera in IT … portar la maternitate e foartea aproape de Dumnezeu pe pamant, sute de lei si foloase in natura intr-un interval de 2-3 ore cum n-am mai vazut :))
NOU
Imi poveste un amic doctor cum e cu vizitele pacientilor la spitalele din strainatate. In primul rand pacientul trebuie sa fie in conditia necesara primirii unei vizite. In al doilea rand, pacientul este transportat, de obicei intr-un scaun cu rotile chiar daca se poate deplasa pe propriile picioare, intr-o zona special amenjata pentru vizite. Astfel se evita aducere microbilor in mediul in care sunt tinuti pacientii.
Eu in drumul meu spre job, trec zilnic prin Berceni pe langa spitatul Bagdazar si ce alte spitale mai sunt acolo in zona. De foarte multe ori am vazut cadre medicale care ieseau sa isi cumpere o merdenea, un suc, un pateu de la chioscul la intrarea spitatului. Toti in halat alb si cu acei saboti albi. Dece medicii isi pun halat si poarta acei saboti albi? Tocmai pentru a nu aduce microbi cu hainele si incaltamintea din afara spitatului. Deci shimbarea trebuie sa vina si de la medici, printre multe altele.
NOU
E stiut ca microbii au oroare de culoarea alba.
NOU
Nu cred că e o regulă. Eu am vizitat pacient din secția de Chirurgie în salon fără nicio precauție de gen halat, protecție pt încălțăminte șamd- as in, nu mi s-a impus să port nimic și nici altor vizitatori. Am intrat normal. Dar deh, nemții nu au contract cu Hexi :))
Apropo de ce scria cineva mai sus, programul de vizită aici e de regulă între orele 14-19. A pune orele de vizită de la 14 la 16 e o nesimțire și un abuz. Dacă vizitatorii ar respecta asta, mâine-poimâine am citi pe bloguri articole de revoltă din ciclul ”angajatul român e nesimțit, iși vizitează copilul la spital în timpul programului de lucru”.
NOU
Am avut.de a face cu un mare spital din vest.
Nu existau restrictii de vizita. Surprinzator. Salon privat etc. Din 5 in 5 metri erau disperoare de gel antibacterial. N am vazut prostii de halatzele si papucei. Suprainfectii? 0. Something la suta.
Acu 8 ani la Bagdasar(BALTAZAR cum zic f multi titrati), pe palier, circula un motan. La 10 m era blocul operator.
La etajul 3 cred , la radiografii, madama umpluse o farfurie de coji de seminte nutline ….mai si fuma.
Nu mai povestesc ca iar ma umplu de nervi.
NOU
Motanul ala valora greutatea lui in aur. Simtea care urmeaza sa dea coltu’, ca sa stie personalul sa-i scoata din portie. A scris si-n ziear.
NOU
Iar intamplarea halucinanta de la.morga, unde am trait cea mai mare umilinta din din viata mea, nu vreau sa o povestesc. Asemenea puroi uman, jeg, scursoare n am vazut in viata mea. ….
NOU
Damn , eu sunt alergic la penicilina.
NOU
In 2016 penicilina omoara mai multi oameni decat bacterii.
NOU
Avind in vedere ca este folosita inca din anul 1944 la scara larga, nu e nici de mirare. Totusi, daca tot vorbim despre scarlatina, streptococul beta hemolitic este printre putinele bacterii care nu dezvolta rezistenta la penicilina, si pentru care tratamentul de electie ramine penicilina (sigur, cu exceptia alergiei, dar si atunci se gasesc solutii).
NOU
klacid
NOU
Chief, întreb pentru un prieten care nu poate să doarmă de grijă: casteluna.ro e fostul nevasta.net?
NOU
zi-i sa doarma linistit
NOU
Depinde foarte mult de la spital la spital.
Cand am fost internat saptamana trecuta nevasta-mea si tata au venit sa ma vada doar in timpul de vizita (sotia a stat la usa sectiei si asistenta sefa i-a spus ca am iesit din operatie).
Cand am fost la bunica-mea in vizita in afara programului am fost lasat 2 minute dupa care m-a prins un doctor, mi-a dat-o bine de tot si m-a dat pe usa afara.