Dacă ieşi să îţi plimbi puradelul dimineaţa în parc, vei avea ocazia să dai peste cea mai mare faună de tâmpiţi cărora soarta le-a pus în palme destinul unor suflete de copii.

Exemplificari.
Fetita, 3-4 anişori, se juca cu alţi copii, cade şi se murdăreşte uşor în genunchi. Mămica ia foc, o smulge din locul de joacă şi începe să o şteargă la modul ferm. Copilul plângea, doar se lovise, dar mămica era foarte concentrată pe murdărie şi să îi urle `vezi ce se întâmplă dacă eşti obraznică?? vezi, vezi? uite acum, eşti murdară şi nici un copil nu o să se mai joace cu tine, copiii nu se joacă cu fetiţe murdare`.

Băi, am simţit că pocnesc, îmi venea să îi fut o zmetie peste ochi la vacă, de numa numa. Fiecare copil cu păcatul său, asta e. Am plecat în drumul meu.

Alt exemplu. Doamna bunică, la şuetă pe bancă, cu alte doamne la vârsta senectuţii. Băieţelul escortat, fugea undeva prin iarbă, cu alţi copii. Roooooobin, Roooobin, hai la bunica Rooobin!! Rooobin, dacă nu vii la bunica, chem doctorul să îţi facă injeeeeeecţieeeeee! Şi uite-aşa obţinem un copil gata traumatizat, care va fugi de orice doctor, pentru că e pedeapsa care i-o dă bunicuţa ei scumpă.

Şi multe, multe. Nu te juca cu copiii, copiii sunt răi şi fac buba. Te dau la ţigani dacă nu eşti cuminte. Uite, nenea o să te ia acasă dacă… Aici am întrerupt-o şi i-am zis copilului Stai liniştit, că nenea nu are treabă cu tine, mergi cu mami, moment în care mami a rămas puţin mirată, că pierduse şirul ideii, probabil se aştepta să o susţin.

Unde se văd efectele educaţiei comunist-deficitare? Acum se văd. Pentru că părinţii de azi nu au idee ce ar trebui să facă să îşi crească copiii şi atunci aplică ce au văzut de la bunici. Sau îi pun pe bunici la treabă.

N-o să ne vindecăm niciodată. Niciodată…