În ultimele zile tot mi-a apărut prin fața ochilor câte un șefuț de agenție care lăuda, în articole scremute în care, eventual, își aduc în discuție copiii, o campanie antybullying în școli și ce idee minunată este asta.

Practic, ca om care a cochetat cu legile și ideea de drept, mi s-a părut o tâmpenie masivă ideea. Copiii sub 14 ani nu răspund în fața legii pentru ce fac, deoarece sunt minori și nu au, guess what, discernământ. Părinții nu pot fi pedepsiți pentru faptele copilului pentru că, guess what, nu poți pedepsi o persoană pentru faptele altei persoane.

E practic imposibilă orice fel de intruziune legală în aceste două principii de drept, orice altceva ar încălca constituția și dreptul românesc, nemaivorbind de cel european, care îl prevalează.

După care, astăzi, mi s-au lămurit apele.
Campania aparține Nadiei Tătaru, fostă Paramanov, una din cele mai aprige susținătoare a Coaliției pentru Familie, cea care a transformat radioul pentru copii Itsy Bitsy în platformă de propagandă anti gay. Dacă sunteți curioși de mai multe despre ea, e un articol aici extrem de bine explicat, cu toate ramificațiile rusești din spatele ei.

Soțul Nadiei Tătaru, Felix, este și el un aprig susținător public al CpF, lansând mesaje publice anti gay, unul din cei ce explică public că o mamă care își crește copilul singură e vinovată că nu îi oferă copilului un tată și trebuie susținută în căutarea ei de întregire a familiei.

Având în vedere duhoarea rusească din spatele Coaliției pentru Familie, acum nu trebuie decât să așteptăm luarea de poziție a creștinopaților și vom vedea și care e scopul acestei campanii.

Între timp, dacă nu vreți să aveți un copil bullyed în școală (ca să folosesc terminologia ineptă a susținătorilor campaniei) învățați-l să riposteze și nu mai creșteți panseluțe care plâng când te răstești la ei.

Bully au existat în școli și vor exista întotdeauna, indiferent de ce legi se gândesc să screamă pastorii din spatele CpF. Educați-vă copiii și vor supraviețui.