Cresc amenzile pentru cei ce parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Întrebarea este cine dă aceste amenzi și, mai exact, unde?

Mă uit la Mega-ul din Pantelimon, au și ei campania aceea cu Persoanele cu dizabilități nu vor aceste locuri, dar au nevoie de ele. Este ca și cum plăcuțele acelea ar fi cu magnet, cum se ocupă locurile din ușa magazinului, acelea sunt primele care se ocupă, fără discuție, indiferent de ora din zi.

Alte magazine au rezolvat asta cu niște lanțuri care ocupă spațiile acelea. Bine, spațiile devin șpaga agenților de securitate, cum se întâmplă la Auchan Pallady, unde chemi paznicul, îi dai 5 lei și îți ridică lanțul. Tot la Auchan era un tip care răcnea la femeile de la relații cu clienții că e o măgărie să nu fie locuri pentru persoanele cu copii care vin la cumpărături. Era el, nevastă-sa și un plod de vreo 8 ani și voia loc de handicapați. Venise, practic, cu handicapul după el.

Recunosc, acum mulți ani, mi-au ridicat mașina pentru că parcasem, în Sibiu, pe loc destinat persoanelor cu dizabilități. Asta e, greșim. Dar trec anii, ne dezvoltăm, învățăm din greșeli, ar trebui să devenim mai buni, mai atenți, mai altfel.

Doar că nu.
Și rămâne, totuși, întrebarea, cine dă amenzile alea? Pentru că locurile pentru handicapați sunt, majoritar, în parcările magazinelor. Cine are drept de amendă în parcările private?