Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Alin Cucui, a fost găsit spânzurat, miercuri, în casa părinţilor săi din Alba-Iulia. Mai multe echipaje de Poliţie sunt la faţa locului, însă din primele informaţii pare a fi vorba despre o sinucidere. Cucui ar fi lăsat un bilet de adio înainte de a-şi pune capăt zilelor, dar deocamdată conţinutul acestuia nu a fost făcut public. Poliţiştii spun că pe trupul neînsufleţit nu au fost găsite urme de violenţă, iar cadavrul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru autopsie. Deputatul liberal de Alba Florin Roman scrie pe pagina sa de Facebook că nu-şi explică gestul celui cu care a trecut ”peste greutăţi”. Deputatul PNL Cornel Olar a declarat că gestul lui Alin Cucui l-a afectat şi susţine că ar fi avut o cădere psihică şi „nu s-a putut stăpâni”. Deputatul mai afirmă că o cauză ar putea să fie şi asteniile de primăvară.

Mă gânndeam, citind știrea aceasta, tragică, în sine, cât de jos ne-au adus politicienii români, dpdv uman. Am citit numele, nu am idee cine, e, am citit că e PNL-ist, zbang, m-am bucurat. Și mi-a fost rușine de mine, nu ar fi trebuit să simt asta, habar nu am cine e acel om sau ce a făcut el, politic vorbind.

Nu mă învinovățesc, deși îmi pare rău. Gradul de mizerificare a politicii ne-a adus aici, pe toți. Și nu e vina noastră că urâm visceral politicienii, ci e vina lor.