Ovidiu Eftimie e un jeg. Încep cu asta ca să mi-o iau de pe suflet. A culminat cu acest articol de la Vali, dar, dacă le luați la citit pe celelalte din arhivă, veți descoperi un virginel nefutut, care a descoperit, la bătrânețe, biserica și care, cel mai probabil, e plătit în ruble de undeva, pentru că este un miez pro-putinist, zici că e Dobro de la Guerilla, doar că e o secundă mai deștept.

În general, nu las comentarii negative la oamenii pe care îi cunosc personal, pentru că se poate răstălmăci foarte ușor, așa că prefer să îmi văd de treaba mea. Singurul comentariu lăsat cuiva cunoscut personal a fost la Miruna Siminel, când bătea câmpii despre un panaceu al cancerelor, fără să aibă măcar curiozitatea de a căuta pe google date despre ce vorbea, date care infirmau, de fapt, speranța pe care o oferea celorlalți. Evident, mi-a șters comentariul, nu era posh, cineva îi atrăgea atenția că are o cabină în cap la păscut.

Asta fac și la Vali pe blog. Văd articole semnate Fluture, Eftimie sau Cristin, sau cum îi zice, închid automat pagina, mulțumesc frumos, dar nu, pot trăi și fără inepțiile altora, le am suficient pe ale mele. La acest ultim articol a fost un pic mai special, pentru că, întâmplător, am trăit acele vremuri și m-am lovit de subiectul interzicerii complete a avorturilor în vremea comunismului. Inclusiv știu, văzut vizite de la securitate în case unde se bănuia că s-a comis un avort. Prin urmare, textul limbricului m-a atins în mod direct și nu pot accepta ca un puiuț de nomenclaturist să împrăștie gunoaie de genul acesta liber și liniștit.

Dar nu despre asta vreau să vorbesc acum, e plin de gunoaie rusofile, ce mai contează unul.
Aș vrea să remarc, în toată discuția despre avort, pornită după acel Roe vs Wade din US, implicarea complet inexistentă a femeilor cu oarecare influență în online și presă, în discuție.

Inclusiv la postarea de pe situl lui Vali, sunt vreo 2 care îl înjură pe ipochimen și, în rest, peste 100 de găleți de muie pentru sovietic, exclusiv de la bărbați.
Dar uitați-vă pe internet, la influencerițele vieții sau cum se numesc ele. Uitați-vă la ce scrie pe temă dințoloagă expertă în cancere, care prommovează datul de Gatorade bebelușilor sau oricare alta din zona pe care o frecventați. Nici măcar un singur articol, un singur story, postare de instagram sau facebook. Nimic. Doamnele sunt ocupate să își monetizeze copiii pe jucării de la Noriel, să explice despre ritualul zilnic de frumusețe, pentru că tot ați întrebat în comentarii, să își crăcească mizda abia acoperită de frunzulițe artistice și cam atât.

Știți de ce doar atât? Pentru că nu e productiv. Opiniile de genul acesta nu monetizează. Nu dă bine la agenții să apari că ai vreo opinie pe un subiect real. Trebuie ca totul să fie fluffy, să fie posh, uite ce frumoasă e această cremuță, vai, să vă spun despre cum l-am alăptat pe Costel până la 5 ani și ce senzație maternă minunată este să ți se sugă sfârcul de către carne din carnea ta, înainte de a fugi să scrie tema la matematică, chestii de astea, lucruri care monetizează, care arată frumos și pot atrage campanii. Cu rebate, dar orișicât.

Și așa, într-o problemă care privește EXCLUSIV femeile, într-un domeniu unde este vorba de drepturile naturale ale femeilor, singurii care se luptă pentru femei și drepturile lor sunt bărbații. Pentru că femeile sunt ocupate să se vândă, într-un fel sau altul, pe internet. Și este foarte, foarte dezamăgitor să remarci că ești singur și, dacă apelezi la vreo vedetă de internet să susțină subiectul, ești refuzat Vai, nu, nu, e un subiect prea sensibil, pot pierde followeri, pierd bani, lasă, lucrurile se aranjează de la sine. Nu e așa, Cristinica?

Anyway, știu că vorbesc degeaba și, în general, sunt un paria pentru că îndrăznesc să am opinii pe care alții le ocolesc ca pe un cartof fierbinte și le mai și exprim. Doar așa, ca idee, dacă urmăriți doamne și domnișoare care fac bani din expunerea de mizdă pe net plus sfaturi pentru mămiki, întrebați-le ce opinie au despre avort. Așa, ca idee.

Închei cu un fragment de calitate din textul intelectual al putinistului de serviciu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.