Cati dintre voi au fost martori taierii porcului de ignat? Banuiesc ca majoritatea. Toti vecinii stransi prin curte, o oala de tuica la fiert, macelarul satului asteptat cu ighemonicon, alergatul dupa porc prin curte. Poate cativa dintre voi au si plans cand porcul tipa, cu jugulara taiata. Dar tot luati repede o bucatica de sorici, si o rontaiati.
Ei, acum daca tot am intrat in UE, in mod normal acest obicei barbar trebuie sa dispara. Nu mai ai voie sa-ti ucizi porcul in batatura, ca romanul neaos. Trebuie sa il electrocutezi intai, desigur cu niste aparate speciale, produse in UE. Calculul e simplu, doua milioane de gospodarii, doua milioane de aparate.
Din punct de vedere uman, as fi absolut de acord. In teorie, si eu as vrea sa fiu adormit inainte de a mi se taia gatul, nu? Din punctul de vedere al taranului roman, care traieste de azi pe maine si isi creste porcul cu laturi cu apa, as fi tare curios de unde bani pentru un asemenea aparat. Sau, si mai simplu, de unde curent pentru aparatul ala, avand in vedere ca vreo 20% din satele romanesti nu au curent electric.
Si atunci, as vrea sa ii intreb pe idiotii cu stegulete albastre, care fugeau pe strazi dupa 1 ianuarie, urland uuuuuuuuuuuuu, suntem in UE, uuuuuuuuuuu, daca le mai vine sa strige asta, sau acum nu zic decat “ba sa-mi fut una, suntem in UE”.
NOU
asta este inceputul ultimului stagiu al capitalismului, imperialismul. Grele vremuri ne asteapta si sper din inima sa fiu mort cand vor veni.
NOU
a, da. pai porcul fuge pe motiv ca nu e mort:)) eu tin minte ca era o data la bunici, si astia deja invelisera porcul cu paie si ii dadusera oc, si asta s-a trezit si a zbughit-o ca eroul:)))
NOU
Nu cred ca va prinde prea curand la noi faza cu electrocutatul porcului.
Tot de cutit o sa moara si si tot urland.
Si hai sa fim seriosi… cui nu-i place o bucata de soric proastat si cald, jumulit de pe porcut inca netransat. Cu ceva sare, tuica fiarta si eventual niste muraturi :-P. Deja mi-e cam pofta.
Crede cineva ca in abatoare se folosesc alte metode????
NOU
moa, mie nu imi place soriciul:))
NOU
@Arhi: sunt gusturile tale si nu am dreptul sa comentez 🙂
Friptura de porc servesti? Cea mai buna este facuta atunci, pomana porcului, este delicioasa… Hai ca mi se face foame.
@somnoros: tocmai de aceea abia astept taiatul porcului… pentru sorici
NOU
Anul asta, inca, mai inchide ochiu’ tanti U.E., Arhi. Deja au si anuntat-o 🙂
De la anul, se vor incuia portile mai bine si se vor rari taierile printre blocuri. Nimic in plus
Shezi ghinisor. Nu ne face ea tanti Evropa sa nu mai fim mioritici.
NOU
asta e nimic, stai sa vezi ca la coasa tre sa ai o bipaitoare ce scoate o alerta audio sa fuga eventualele rozatoare ce ar putea fi ranite cu coasa in lan. Mustele nu mai trebuie omorate barbar ci tot asa, cu electrosocuri; trebuie avut grija in gradina sa nu tai ramele (desi stiam ca ele se imultesc asa? ) iar puii aia mici de gaina trebuie tinuti la fix nu stiu cati lucsi, ca asa s-a studiat… ratele de exemplu nu trebuie niciodata puse la intuneric total ca sunt mai nevricoase… au fost toate astea si multe altele la stiri acu vreun an si sunt pe bune toate. (eu prima data credeam ca sunt stirile facute la misto)
NOU
daca vrea cineva poze cu porci taiati sa ma contacteze :)))revenind la subiect, tot asa ramane. Cutit in gat si gata
NOU
Oameni buni; eu cred ca UE se va lasa pagubasa pana la urma.
Noi suntem romani, noi suntem romani…
NOU
Curat si bine zici nene RELAXED ! Iti zic io ca “taierea porcului” si alte “obiceiuri” nu le vor lua, chit ca le vom face in “ilegalitate”. 😉
NOU
Pai da! Noroc ca stadiul asta, al imperialismului, nu dureaza mult…vine comunismu’…in care nu se vor mai taia porcii, deoarece ei nu vor mai exista.
NOU
@ artistu: esti de-al nostru. nu uita sa pui pe lista manufacturarea sucului de prune; carnea grasuta de la purcel imi cauzeaza la ficatel si la stomacut fara suc natural de prune.
@blegoo: ca-n bancul ala: “ce e aia coada la carne? dar ce e aia carne?”
NOU
Asa, asa… si sa faca “margele”, ca altfel nu ne rezolva digestia… 😀
NOU
deh, porcu a fost
NOU
cine poate sa-mi trimita reteta de preparare a “pomanei porcului”?
multumesc