Cati dintre voi au fost martori taierii porcului de ignat? Banuiesc ca majoritatea. Toti vecinii stransi prin curte, o oala de tuica la fiert, macelarul satului asteptat cu ighemonicon, alergatul dupa porc prin curte. Poate cativa dintre voi au si plans cand porcul tipa, cu jugulara taiata. Dar tot luati repede o bucatica de sorici, si o rontaiati.
Ei, acum daca tot am intrat in UE, in mod normal acest obicei barbar trebuie sa dispara. Nu mai ai voie sa-ti ucizi porcul in batatura, ca romanul neaos. Trebuie sa il electrocutezi intai, desigur cu niste aparate speciale, produse in UE. Calculul e simplu, doua milioane de gospodarii, doua milioane de aparate.
Din punct de vedere uman, as fi absolut de acord. In teorie, si eu as vrea sa fiu adormit inainte de a mi se taia gatul, nu? Din punctul de vedere al taranului roman, care traieste de azi pe maine si isi creste porcul cu laturi cu apa, as fi tare curios de unde bani pentru un asemenea aparat. Sau, si mai simplu, de unde curent pentru aparatul ala, avand in vedere ca vreo 20% din satele romanesti nu au curent electric.
Si atunci, as vrea sa ii intreb pe idiotii cu stegulete albastre, care fugeau pe strazi dupa 1 ianuarie, urland uuuuuuuuuuuuu, suntem in UE, uuuuuuuuuuu, daca le mai vine sa strige asta, sau acum nu zic decat “ba sa-mi fut una, suntem in UE”.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.