Avant la litră: Vă rog frumos, știu că ați descoperit gaura din gogoașă și miezul din fanta roz, dar olimpiadă a fost introdus în dex inclusiv ca întrecere sportivă ce are loc din 4 în 4 ani, nu doar perioada de 4 ani dintre jocurile olimpice. Știu, vi se distruge piedestalul pe care credeați că sunteți deștepți. Poate sunteți, dar nu la asta.

Așea. Mă gândesc că poate e timpul să ne oprim din susținutul necondiționat al sportivilor români. Aplaudatul ăsta hipsteristic gen Sunt ai noștri și trebuie să îi susținem indiferent de ce fac nu prea ne-a adus nimic bun, dimpotrivă, avem probabil cel mai slab lot de sportivi din istoria modernă a olimpiadei.

Mă uitam azi la meciul de tenis de masă al Danielei Dodean. Pur și simplu a măcelărit-o o japoneză ca pe sushi. A pierdut cu 4-0, fără drept de apel, nu știu dacă a câștigat vreo minge în tot meciul, era ca și cum o ținea pe japoneză din treabă, tipa chiar se grăbea să termine, ATÂT de slabă era.

Fata de la judo plângea că dar vai, adversara care o învinsese prin ippon a fugit tot timpul și nu a stat dă îi demonstreze ea valoarea românașilor noștri. Doamna fostă Brânză, actualmente Popescu, de la scrimă, era de părere că adversara care îi scosese scrima din cap ar fi trebuit să nu fugă de ea pe planșă ci să o atace cu pieptul dezgolit, ca să o poată lovi politicos și direct.

Serios, nici nu mai țin minte la ce competiții am pierdut, pentru că am pierdut cam peste tot. Am impresia, doar am impresia, că ne-am calificat pentru finala la înot, dar nu sunt sigur.

Mi-ar plăcea foarte mult dacă am avea și noi comentatori imparțiali, oameni care să spună negru pe alb da băi, au fost incredibil de proști, au jucat îngrozitor, trebuie să se ducă dracului acasă și să se apuce de olărit sau cules trufe.

Nu, ai noștri au o problema cruntă cu echidistanța. Tipa de la gimnastică mai avea puțin să o pupe în cur pe Ponor și să îi ridice o statuie, deși a avut o prestație jalnică. Ba mai mult, avea păreri de rău că Larisa Iordache nu a putut ajunge la Olimpiadă, asta e sportul, poate data viitoare, bine că a reușit Ponor. Deși toată lumea știe că de fapt locul era al Larisei Iordache, iar federația a preferat să o trimită pe Ponor, pentru că…nu știu.

Comentatorul de la tenis de masă a spus, nici mai mult nici mai puțin, că dacă juca puțin mai atentă, ar fi jucat de la egal la egal cu adversara. În condițiile în care tipa a pierdut cu 4-0 sec, nimic disputat, a pierdut minge după minge, nefiind în stare de absolut nimic.

La meciul de handbal Brazilia-România, unde Brazilia pur și simplu ne-a folosit pe post de vespasiană, a trebuit să închid sonorul, pentru că nu mai rezistam. Era ceva gen 10-2 pentru brazilience, iar comentariile erau Bravo Cristina, da, se poate, așa, pe ele, bravo, paradă superbă a portăriței, a luat gol din ghinion etc. Sper că la 26-13, scorul final, continua la fel HAI FETELE, SE POATE, ÎNCĂ UN EFORT MIC! mm

Pe bune, sunt curios, care e procedeul de selecție pentru comentatorii sportivi, în afară de experiența în sportul respectiv? Oare se tem că nu îi mai cheamă a 2 a oară dacă își spun părerea reală despre cei comentați?

catalina ponor

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.