teresa almeida angola

Doamna de mai sus se numeşte Teresa Almeida și este portarul echipei de handbal a Angolei. Are 1.82 și 98 de kilograme. Nu, nu este cea mai mare de pe teren, mai este și Albertina Kassoma, care are 1.92 și 105 kilograme.

În general, când vezi sporturi feminine de echipă, te uiți așa, ușor condescendent, iar în mintea ta te gândești că e un joc pentru copii și practic, ai putea să le bați pe doamnele respective cu o mână legată la spate, în timp ce dansezi o gigă.

Mno, aseară, uitându-mă la meciul de handbal dintre românia și angola, mi-o imaginam pe Albertina Kassoma cum vine din săritură și aruncă o minge de aia spre mine și, foarte serios, mă luau fiorii. O femeie numai mușchi, mai mare decât cismaru, care te ia la țintă cu o minge care doare al dracului de tare.

În fine, a fost ziua 1 pentru românia la olimpiadă, zi sărbătorită cum se cuvine. Echipa feminină de spadă a luat bătaie jenant. Mă uitam la Ana Maria Brânză, cum face brânza praf. Deci, pentru cei care nu au văzut meciul, primul pas făcut de femeia asta a fost făcut înapoi. Serios, nojoke, 4 tușe consecutive nu a făcut decât să fugă în spate, la limita planșei, din primul moment, un act voluntar, nefiind forțată de nimeni. Și când o auzeam pe comentatoare cum ne explica că de fapt pierde din cauză că adversara are alt tip de mâner la spadă, îmi venea să mut pe History, să mai văd niște licitații.

Echipa masculină de gimnastică a ratat tot ce se putea rata, Marian Drăgulescu era epuizat de parcă venea de la prașila a 2 a, solul l-a măcelărit în cel mai trist mod posibil.

FInalul apoteotic a fost înfrângerea la handbal cu Angola. M-am culcat pe la scorul de 9 – 6 pentru tancurile negrese, pentru că era profund clar că ale noastre nu au nici cea mai vagă idee cum să le bată.

Dacă sunteți curioși de parcursul glorios al româniei, aici sunt toate rezultatele de ieri.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.