Articol scris de Cel mai misto tip din Romania

Parca acum 10-15 ani erau mult mai mediatizate persoanele din anturajul team-ului olimpic. Stiam cu 3-4 luni inainte cine intra in lupta medaliilor. E vreun semn cumva ca sportivii romani nu mai au valoare? Aveam o echipa olimpica de box de temut, aveam cel putin un reprezentat care ar fi contat acolo in finala la aruncarea ciocanului, a sulitei sau a greutatii. Sau aveam o Gabriela Szabo care sa concureze la 2-3 probe, o Mihaela Melinte, o Felicia Tilea, o Nicoleta Grasu. Sau aveam la saritura in inaltime o Monica Iagar. Aveam aproape la toate probele importante pe cineva care ar fi putut aduce acasa o medalie. Sportul olimpic romanesc de vara tinde sa-l “prinda din urma” pe cel de iarna. Macar acolo n-avem si n-am avut vreodata traditie. Avem de toate pentru toti.

Ce ne-a ramas? Ne-au ramas sperantele. Oare voi privi cu acelasi entuziasm Jocurile Olimpice de la Beijing? Da … o s-avem aceeasi echipa minunata de gimnastica. De bine de rau, chiar fara Octavian Belu si Mariana Bitang, ele ne pot imbogati palmaresul puternic zdruncinat la Atena. Si fetele la handbal ne mai pot bucura. Desi cu Tadici pe banca … performanta e limitata undeva la nivelul semifinalelor. Mi-as fi dorit sa vad si echipa de polo, pentru ca in ultima vreme au avut rezultate notabile. Pacat ca au pierdut calificarea tocmai la noi acasa, la Oradea, pierzand meciul decisiv din sferturile turneului preolimpic in fata Canadei.

Dezinteresul total al mai marilor tarii se vede in rezultate. Nu degeaba domnul Tariceanu n-a avut pe lista de prioritati sportul. Sportul care a hranit si-a intretinut imaginea Romaniei ani buni, de la Ilie Nastase pana mai nou la Mutu. Cate bazine olimpice acoperite s-au construit in tara asta? Cat se chinuiesc s-avem si noi un stadion la standarde europene? Interesele-s prea mari … mai bine construim Mall-uri, decat stadioane si bazine … mai bine vindem tot “baietilor destepti” sau strainilor, ca sa ne putem uita mai bine la ei cum isi umplu buzunarele. De sport cand ne mai ocupam?

Totul e praf in ochi, numai iluzii desarte … si ne mai intrebam de ce nu putem bate Olanda intr-un meci decisiv pentru calificare.


Cea mai mare oferta de pariuri pentru Euro cu peste 1,000 de evenimente, plus 2 promotii exclusive pentru clientii romani, cu premii de peste 2,000€.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.