Scris de Petro Birjaru

AUR și-a prezentat oferta de guvernare: independență față de Bruxelles, 5000 de lei brut pentru tot poporu’, un “Tribunal al Poporului”, cu jurați aleși “pe criterii patriotice”, care să soluționeze “procesele colective și de clasă”, naționalizarea tuturor “resurselor naturale ale pământului românesc” și reintroducerea Daciadei.

Citești și te bufnește râsu’! Aducă, serios, pare fix planu’ pe care l-ar fi pitrocit Ceașcă cu Zelea Codreanu între două scufundări în cazan! Și foarte mulți din “bula normală” vor râde “ha, ha, ce legionarisme și pășunisme național-ceaușiste expirate, ce proști, ha ha!” Și la fel de mulți vor spune “nene, n-ai cum să vii în 2024, în Uniunea Europeană, cu prostiile astea, e ridicol, cine ar vota așa ceva?!”

Ei bine, ne place sau nu, sunt destui! Sunt oamenii care din varii motive nu și-au mai putut găsi un loc de muncă după pandemie, sunt acei oameni care în pandemie au căzut pradă conspiraționiștilor și care de atunci încoace au fost efectiv bombardați cu fake-news, sunt bătrânii care nu s-au putut adapta la realitățile vieții moderne și care trăiesc într-un trecut idealizat, sunt cei plecați din țară pentru a face muncile cele mai de jos și care nu mai vor “să fie sclavii străinilor”, sunt oamenii din rural și din urbanul mic, lipsiți de oportunități și sătui de aceiași baronii și baroneții locali veșnici, sunt cei care își doresc un stat național-ortodox, sunt gibonii de galerie pentru care singurul sens al existenței lor sunt bătăile cu Jandarmeria, sunt oportuniștii care s-ar urca pe orice val care i-ar putea propulsa către o funcție sau demnitate (Garcea, Norica Nicolai, Mircea Diaconu, etc), și mai sunt și proștii satului, ăia cu vaccinul care te face steril pentru trei generații, ăia cu cincigeurile, cu anunaki și Nibiru, ăia care cred că statul le va lua copiii dacă nu-și vor plăti factura la curent, etc. Vi se par puțini?

Iar Georgică și cei care sunt în spatele lui își cunosc foarte bine publicul. Știu ce vor să audă cei care îi urmăresc laivurile interminabile, știu și ce cuvinte și ce ton să folosească, înțeleg puterea simbolurilor grosiere asupra gloatei (uitați, noi am adus gloanțe în Parlament ca să facem ordine între ciocoi!) și știu că votul lui nea Costel Drojdieru valorează tot atât cât votul lui Cărtărescu.

Și mai știu ceva, faptul că odată plecați pe drumul asta sunt all in, nu există cale de întoarcere. În mintea lor “patrioții” chiar “îmbracă cămașă morții” pentru “patrie”. Și abia asta îi face cu adevărat periculoși!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.