După cum vă spuneam la articolul unde fiecare posesor de janghină de PC s-a trezit specialist, windowsul meu de pe minunatul laptop HP (btw, vând laptop ieftin) a decis să se facă praf, probabil datorită faptului că a fost folosit și de partea sensibilă a familiei mele, drept urmare colcăia de viruși. Sweetim toolbar ftw!

În fine, cert e că a decis să crape în cel mai dubios mod. Nu mai instala drivere, nu mai ardea CD-uri, nu citea CD-uri bootabile, absolut nimic. Destul de greu să instalezi alt windows, în condițiile acestea, când nici măcar CD-ul cu windows original nu îl citește.

Prin urmare, am făcut un stick bootabil (pentru cine este interesat, procedura e destul de simplă și o găsiți aici. ATENȚIE, nu merge cu SD card, deși ei spun că da) și, printr-un miracol de crăciun, am reușit să îmi instalez windows 8, cu licență, original, from it’s mother’s titties.

Opinii la cald.
S-a instalat extrem de rapid, ceva gen 10 minute, plus încă vreo 5 setarea diverselor chestii. Chiar simpatică procedura de setare, foarte ușoară și la îndemâna oricui.

A găsit din prima cam toate driverele basic, nu am decât 3 iconițe galbene prin device manager, una din ele fiind, desigur, vestita placă video ATI Radeon 7400. Sper să o rezolve HP Softpaq, la momentul potrivit.

Se mișcă foarte rapid și smooth, tranzițiile sunt insesizabile, la fel si deschiderea programelor.

Aplicatiile se deschid cu taburi gen browser, o chestie relativ interesnta, mai simpatică decât vechile breadcrumbs.

Task managerul arata foarte sexy, mult mai simplu si mai vizibil.

Prima chestie funny a fost atunci când am instalat HP Softpaq. Mai precis, când am încercat să îl instalez. Pentru că, deși Windows 8 are Net.Framework 4 inclus în el, softul celor de la HP se încăpățânează să îmi ceară NET.Framework 3.5 sp1 sau mai mare. După care se închide installul. Sunt calm, am magne b6 la bord suficient.

Bănuiesc că tilesurile acelea vă interesează. Sunt interesante și cred că m-aș putea obișnui cu ele. Tilesurile sunt de fapt un Start button, mai elaborat. Apeși pe butonul winlogo, apar tiles. Încă o apăsare, dispar tiles. În rest, folosirea este identică precum la Windows 7.

Îmi place că în tiles sunt integrate foarte, dar foarte frumos, produsele M$. Am acces direct la Skydrive, cu thumburi vizibile, acces la mail, cu alerte, vreme, messenger, calendar, maps etc.

Chestia interesantă și diferită este IE 10, care funcționează într-un fel total diferit față de browserele pe care le știți. Designul și utilizarea sunt altfel, nu știu dacă neapărat mai bune, dar interesant și inovativ. Dacă aș avea posibilitatea de a instala pluginuri, de a-mi salva, pe baza de user și parolă, activitatea, pe care să o pot relua de pe oricare alt computer, cum face chrome, serios dacă nu aș trece la IE. Arată exagerat de sexy.

Cam atât, pe moment, voi recompleta articolul, cu restul impresiilor. Momentan sunt blocat la faza cu Framework și mă uit precum curca în lemne.