Shrek a ieșit în 2001. Finding Nemo în 2003. Monsters Inc. în 2001, Toy Story în 1995, Brave în 2012. Frozen în 2013. Matrix în 1999. Interstellar 2014. Inception în 2010. Lord of the Rings în 2001. Harry Potter 2001.

Nu continui, nu am ales filme în fața cărora criticii fini să poată avea orgasme multiple, ci filme cu succes de casă, care au bubuit generații de copii și tineri și care au influențat dezvoltarea a milioane de oameni, de aia nu avem aici Shawshank Redemtion, știu, v-ați cutremurat interioarele când l-ați văzut, ce e mizeria aia de Matrix?? Și nu, nu am văzut Schindler’s list.

Ideea e că, undeva, cinematografia hollywoodiană s-a blocat și nu mai reușește să iasă din fundătură. Nu mai iese absolut nimic cu adevărat remarcabil, indiferent de scenarist și regizor, ori sunt niște flașnete gen Tenet, ori se caută doar remakeurile unor filme care au avut succes la vremea lor. Evident, remakeurile sunt și vor fi cu PC, așa că nu se va uita nici dracu la ele (aseară am citit că următorul superman desenat va ieși din dulap și vom afla că e gay. Va fi interesant de aflat ce anus suportă asemenea capacitate de pompare).

Eu pun acest întreg regres pe seama obligațiilor stupide de a fi corect politic. Nu mai poți face filme dacă nu ai personaje negre, asiatice, gay și femei care trebuie neapărat să fie puternice, dacă nu sunt puternice gen Captain Marvel, e degeaba, nu are ce căuta în rol. Și atunci, cinematografele sunt goale iar dacă sunt goale, nu ai de ce să mai faci filme.

Băi, și cât așteptam Warcraft 2…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.