Șoferii vor avea permisul suspendat, dacă nu plătesc amenzile în termen de 45 de zile de la primirea lor. În teorie, o chestie bună, nimeni nu își plătește amenzile, nici măcar eu. Practic, să vedeți ce șpăgi vor fi acum pe străzi, vei prefera să dai 200 lei, ca să nu iei amendă de 600. Dar nu despre asta vreau să vorbim.

Ci despre faptul că, dacă plătești amenda, tot tu trebuie să te duci să prezinți dovada că ai plătit. Dacă nu ai timp, dacă ai uitat sau pur și simplu nu ai chef, ai permisul suspendat până când faci dovada plății.

Partea și mai proastă, a cărei explicație nu am găsit-o nicăieri, este unde te duci cu dovada amenzii, dacă nu ai permisul suspendat încă. Pentru că se spune, unde am văzut eu, ce faci doar dacă o plătești când ai permisul suspendat. Și asta este foarte important. Pentru că va fi foarte distractiv să ți se ia permisul la Baia Mare și să trebuiască să duci dovada tot la Baia Mare. Lucru care se întâmplă acum în mod normal, dacă ți se suspendă permisul. L-ai pierdut la pucheni, te duci la pucheni după el.

Nu râdeți, pentru că poliția își inventează propriul set de legi și aplicări ale lor. De exemplu, știți că, dacă vrei să îți faci buletin, trebuie să mergi cu proprietarul la ghișeu, să îl vadă doamna împărțitoare de permis, nu? Ei, legea nu spune deloc asta, în lege spune doar că domnul miliția trebuie să meargă să verifice la locuință, dacă crede de cuviință. Iar poliția, pentru a fi mai simplu, a decis că proprietarul trebuie să fie prezent și aia e. Chiar dacă tu ai actele, ai contractul, ai semnătură, tot ce e necesar.

Așa că aștept cu încredere.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.