Niciodată în viaţă să nu puneţi ouă în cuptorul cu microunde. Sub nici o formă. Nici chiar sparte.
Pentru că EXPLODEAZĂ.
Astăzi mi s-a terminat butelia şi am vrut să mănânc două ouă. Le-am spart, le-am pus într-o farfurie şi le-am băgat în cuptorul cu microunde.
Rezultatul? O explozie de mi-a dat uşa la microunde de perete, ouă peste tot şi un pic de pipi în chiloţi.
NOU
Vorbind de oua.. substanta aia alba din cuptorul cu microunde (albusul) arata tare dubios .
NOU
e in doua cu spuma de curatat:))
NOU
:))) Daca intra barbatul in bucatarie… Lucrurile incep sa explodeze 😀 Tata a bagat in cuptorul cu microunde o oala de inox… si o vreme n-a mai mers jucaria noastra preferata de facut floricele de porumb ! Off…
NOU
eh, zi-mi ca tu stiai ca nu trebuie bagate oua…
NOU
Desigur ! Scrie pe instructiuni mare de tot : “A se tine departe de umezeala, mucegai si… barbati!” :)))
NOU
vai laura, cum, tu, o iubitoare a barbatilor, esti misandra????
NOU
Nu-s misandra ! Sunt doar realista… Postul tau imi sustine argumentele !:P
NOU
vai, deci ne urasti…:)))
NOU
Nu va urasc. Doar ca nu va iubesc pe toti la fel… 😛
NOU
eh, nu ne-ai oferit suficiente ocazii
NOU
Sunt convinsa ca ma puteti surprinde.. insa nu stiu daca neaparat pozitiv 😀
NOU
observ ca discutam in continuare la plural. Interesant…:)))
NOU
Tu ai inceput 😛
NOU
A fost o faza asemanatoare la Brainiacs. Cu bomboanele care prezinta diferente de consistenta, densitate etc intre invelisul exterior si “miez”. Cauti tu singur pe net sau ma dau eu doct si explic? 😀
NOU
da-te doct, ca eu sunt lenes:))
NOU
Deci, femeie cu copite care mi-ai bantuit visele umede adolescentine cu alcoizii, hidrogenatii si valentele tale, sper ca il citesti pe arhi.
Interiorul, fiind mai putin dens, mai moale, se incalzeste mai usor, se dilata si creeaza o presiune tot mai puternica asupra invelisului exterior, care este mai solid. La un moment dat, din cauza presiunii tot mai ridicate pe care miezului o exercita asupra scoartei, se produce bum-ul.
Acuma nu ma pune sa explic care e "invelisului exterior, care este mai solid" la oul spart ca-s asesist nu chimist. 😀
P.S.: uite si clip: www.youtube.com/watch?v=IMM7s5RRqT4&feature=related , explica aia.
NOU
sa mor daca stiam..si vand de astea in fiecare zi..forza arhi:))
NOU
Eu m-am imbatat odata si am programat o chifla de graham (imi plac calde) 20 de minute in loc de 20 de secunde. Mi-am dat seama de abia cand mirosea a ars si casa era plina de fum negru. A durat mai mult de o luna ca sa scot mirosul de paine prajita din toata casa iar cuptorul cu microunde inca e negru in interior.
NOU
voi chiar nu ati jucat niciodata celebrul joc (prin 2001) NEIGHBOURS FROM HELL ??? ca era acolo o farsa pe care i-o putei face vecinului, farsa care consta exact in a pune un ou in cuptorul cu microunde … sa vezi reactie misto cand pui oul intreg (tried it cu un cuprot cu microunde pe care proprietarul se pregatea sa il arunce 😀 )
NOU
:))).bine ca totul e ok macar
NOU
Si ce-ai mancat? Bataie de la Navasta?
NOU
Faza asta era si in Brainiacs. Nu stiu cum de nu ai stiut inca de ea…A NU SE PUNE OUA in cuportul cu microunde. Nici pisici (vii) sau grenade…
NOU
:))))))))
NOU
eu ştiu că am „prăjit” un ou la microunde 😐 a ieşit foarte uscat dar nu s-au întâmplat minuni de genul BUM 😀
NOU
Puteti sa puneti prune, cicolata, ochelarii lu’ bunica + altele pe care le-am testat personal cand eram kinder. Faza cu oala de inox e pur si simplu bulan ca doar s-a defectat, see "The Gremlins".
NOU
eu am patit aceeasi chestie prin 90… ehe, eram copila la vremea aia. insa incidentul a fost mult mai dramatic, in cazul meu ouale au explodat in momentul in care am scos farfuria din cuptor, de mi-a luat vreo ora sa le racai de pe tavan cu mopul. 😀
anyway, se *pot* face oua la cuptorul cu microunde, daca intepi fiecare galbenus cu un ac fin. dar nu te astepta sa iasa prajite ca la tigaie…
NOU
Mai pune un bec, niste CD-uri si ce mai gasesti, sigur reusesti sa il strici.
NOU
Daca bateai ouale (inainte sa te bata nevasta :)) ) iesea o omleta cat de cat draguta…
Spor la curatat! 🙂
edit: cuptorul meu a bubuit cu un cartof… chestia e ca il curatasem de coaja, deci exclusa faza cu presiunea. Misterioase sunt caile microundelor…
NOU
Bravo Arhi! Cand apare DVD-ul cu experientele tale? 🙂
NOU
Fac brainiac, fac mithbusters.. Arhi Rulzzz!! :)))))
NOU
:))))))))))))
NOU
bine ca n-ai facut cacalica :))
NOU
dude, tha’ts like… the first lesson when using microwaves. ou’ si cu staniolu’.
NOU
citesc mai tarziu articolul asta si s`a cam zis ce era de zis dar nu ma pot abtine :)) scrie clar in cartea TEHNICA, a se observa maculinitatea cuvantului tehnic, ca nu se baga oua sau alte alimente in coaja sau membrana ca fac poc; la fel cum face orezul numai ca ala fiind mic doar “clipoceste” 😛
deci ma mir ca nu ai citit cartea aia, ca de obieci femile nu o citesc, ca oricum nu prea inteleg mare lucru din ea 😀
NOU
problema e ca lucrand in domeniu, ma simt atoatestiutor….
NOU
hăhăhă, you Butt-head.
NOU
La fel se intampla cu ficatul de pui ori cu ciupercile in cuptorul cu microunde.
NOU
asta chiar nu o stiam.
NOU
In cartea tehnica de la al meu scrie clar: ouale si orice aliment cu membrana se pun in cuptor numai daca sunt intepate in cateva locuri cu furculita, de preferinta in recipient cu capac (face bum controlat :D)
Vezi ce se intampla daca nu citesti instructiunile?
NOU
dude
sincer io stiam ca nu se baga
e la mintea cocosului
acel cocos care a bagat o sticla de 0.5 cu miere la topit
sticla care a explodat zugravind camera in alb/galbui
deci, da?
evident
NOU
domnule arhi, daca domnisoara Laura vb cu dvs la plural, care e problema?
respectul nu se refuza!
NOU
Si eu am patit o chestie asemanatoare, dar eu aveam vreo 12 ani. :)) Prima data am incercat sa fac omleta, am spart ouale, le-am batut si le-am bagat in cuptor. Bineinteles ca nu au iesit bune asa ca m-am gandit ca daca le fierb nu au de ce sa iasa prost. Am pus oul in cana, in cana apa si la cuptor cu ele. Partea proasta e ca au facut POC si cana si oul :)). Cuptorul a supravietuit 😀
NOU
da, pai si ficatul are mebrana ca si “sosigiul” – carnatul n.a.- :)) dar cu astea nu am incercat…
PS: ca veni vorba, daca vrei sa fierbi cartofi mai repede ii cojesti ii tai in 4 si ii pui intr`un castron care are 1/4 apa in el maxim o treime, acoperi castronul cu o farfurie sii ii bagi acolo;) se fac de 2-3 mai repede fara sa iasa usacti, din cauza aburului….
NOU
Si eu am patit-o acum cativa ani 😆 cu 3 oua. Asta dupa ce imi bubuisera alte oua pe care incercasem sa le fierb la microunde 😆 . Mi-am zis dupa aia ‘hai sa incerc sa le sparg intai’… dar tot la bubuituri s-a ajuns. Primul a explodat in cuptor si cand am auzit bubuitura am alergat repede si am oprit totul. Apoi au explodat si celelalte doua dupa ce le-am scos afara. Bucati de oua pe pereti, pe hainele mele… o bucata fierbinte chiar intr-unul din ochii mei de imi venea sa urlu de durere. Plus ca desteapta de mine le pusese intr-o farfurie adanca cu putin ulei 😆 😆
.
Am patit la fel si cu ficateii de pui, dar am ajuns la concluzia ca, in cazul ficateilor, problema se rezolva daca sunt intepati cumva inainte sa fie bagati la cuptor. Totul e sa nu ramana membrana in care sunt intacta, sa nu se simta ‘prizonieri’ in ea 😀 . La ou, presupun ca e vorba de membrana in care e galbenusul… si ca in cazul in care spargi galbenusul nu mai sunt probleme… dar n-am verificat. M-am lecuit de facut oua la microunde 😀
.
@unu: am incercat si cu carnati si am avut norocul sa crape membrana fara bubuitura 🙂
NOU
:)) Arhi, bine că nu ţi-a fost poftă de curcan. O păţeai ca Mr. Bean…
NOU
urmeaza: de incalzit apa in cuptor in PET, in sticla cu dop, de incalzit sapunul, de umflat innapoi mingea de ping pong calcata, de incalzit o conserva nedesfacuta ca sa nu stropeasca cand fierbe, de verificat becuri prin incalzire de uscat petardele de la anul nou care par umede, de pus preparate imbracate in staniol, etc
NOU
nu ma tenta:))) aia cu ping pong ma tenteaza, ca am o minge pe care am calcat:D
NOU
Sper ca n-au fost ouale din bancul cu “Au ouale mele…” :)))
NOU
iti dai seama, acum as fi scris soprana:))
NOU
daca vrei efect de NYPD blue baga o minge de ping pong:D
o sa`ti placa:D
NOU
hmmmm, weird! am facut de mai multe ori ochiuri la microunde; e drept, e o chestie de secunde, daca le lasi mai mult incep sa pocneasca, dar daca le lasi un pic, dupa aia le mai invarti un pic, dupa aia le mai lasi 15 secunde s.a.m.d., se fac ok.
NOU
eu le-am lasat la 2 minute….
NOU
WARNING! Mesaj scarbos…
Cea mai tare poveste cu un cuptor cu microunde in rolul principal, auzita de mine, se intampla intr-o firma oarecare.
In ultima zi de munca la respectiva firma, un angajat foarte ofticat pe conducere a gasit calea suprema de razbunare: a luat farfuria de la cuptorul cu microunde, s-a dus cu ea la baie, a umplut-o va inchipuiti cu ce, apoi a bagat-o la incalzit (timer: 30 minute, putere maxima) si si-a luat talpasitza.
Un sfert de ora mai tarziu, intreaga cladire era evacuata – mirosul (probabil dens si gros) se raspandise prin sistemul de aer conditionat…
Cica au trebuit aia sa arunce cam tot – mochete, mobile etc si sa refaca finisajele, ca mirosul nu l-au putut scoate.
PS. Povestea nu e auzita de la o sursa directa, si s-ar putea foarte bine sa fie o fabulatie.
PPS. Macar bine ca nu a explodat :))
NOU
nu cred ca e fabulatie, ca am auzit-o si eu pe undeva pe net. si stiu ca ala o povestea la persoana 1…
NOU
confirm si eu cele spuse de Arhi. mi s-a intamplat si mie acum 2 luni 🙂
NOU
deci chiar e ceva comun:))
NOU
e trendy
NOU
Hohohoooo, Somnoroooos, unde esti tata! N-am mai apucat sa incerc faza de o vorbisem saptamana trecuta, ca a incercat-o arhi. 🙂
NOU
tot din ciclul surprize la microunde, am primit asta pe email:
APA INCALZITA LA MICROUNDE
Acum 5 zile fiul meu de 26 de ani s-a decis sa ia o ceasca de ceai. A pus la incalzit la microunde (ceea ce a mai facut si inainte in diferite ocazii) o ceasca cu apa. Nu stiu exact pentru cat timp l-a programat insa mi-a zis ca dorea sa fiarba apa.
La expirarea timpului, cuptorul s-a stins si el a scos ceasca cu apa. Pe cand privea ceasca a realizat ca apa nu fierbea; totusi, apa i-a sarit direct in fata.
El a lasat sa cada ceasca din maini dupa ce apa i-a sarit in fata datorita energiei acumulate. Pe toata fata are rani de 1º si 2º grade si e foarte probabil ca fata sa-i ramana marcata pe langa faptul ca nu mai vede cu ochiul stang.
Pe cand eram la spital, medicul care l-a ingrijit a spus ca sunt foarte frecvente aceste tipuri de accidente si ca nu ar trebui sa se puna apa singura la incalzit la microunde.
Daca se incalzeste apa in acest mod intotdeauna trebuie sa se puna ceva in ea, un betisor de lemn sau o plic de ceai, dar daca se intentioneaza sa se incalzeasca doar apa e mai bine sa se foloseasca aragazul.
Iata ce a spus un profesor de fizica despre acest subiect: “Multumesc ca m-ai avertizat in privinta folosirii apei in microunde. Cunosc cateva cazuri. Acesta se datoreaza unui fenomen cunoscut ca supraincalzire.” Se poate intampla in orice moment cand apa se incalzeste mai ales daca recipientul folosit e nou.
Ceea ce se intampla e ca apa se incalzeste mult mai rapid inainte ca bulele sa se formeze. Daca cana e noua, nu are nici o zgarietura sau un loc unde ar putea sa se duca bulele si sa se formeze bule in apa care fierbe, apa se incalzeste trecand de timpul care ii i-a pentru a se incalzi (cum se spune fierbe…… fierbe……. si fierbe……..).
Atunci apa se inabusa, sta pe loc si in contact cu aerul tasneste cu putere din cauza energiei pe care o are.
NOU
acum 2 min am facut oua romanesti la microunde…nu au explodat..
NOU
felicitari
NOU
Multumesc!
Cum am facut eu?
Se pune apa intr-un bol de sticla si se lasa la incalzit aproximativ 4 minute!Dupa 4 minute se scoate bolul cu apa care este cat de cat fierbinte…se sparg in bol 2 oua si se pune inapoi in cuptor inca 4 minute(aici lasati cate minute doriti dumneavoastra…in functie de cuptorul cu microunde sau de cat de moi vreti sa fie ouale!)!Ouale au gust exact ca oule fierte clasic,in coaja!
Inainte mancam ouale crude dar proteinele din oua se absorb mai bine cand acestea sunt preparate termic!
Pofta buna!
p.s:Eu stau in camin si nu ne lasa cu resou sau plita electrica in camera…deh…reguli de cacat pe care trebuie sa le respectam!
NOU
aaaaa, pai asa e posibil. eu le-am pus intregi, in coaja si au explodat ca pocnitorile, de am curatat oua din cuptor o saptamana dupa aia
NOU
eu fac oua ochiuri la microunde….pun oul intr-un vas si il acopar cu un capac si il dau la microunde circa 2-3 minute la putere maxima ( eu am 1000 W )
NOU
Pentru a evita explozia, data viitoare incearca sa spargi ouale intr-un castronel, iti poti adauga ce fel de ingrediente doresti (branza/cascaval, bacon etc) dupa care peste castronel se adauga un capac din portelan sau o farfurie. Il pui la microunde il lasi cat e necesar si voila oul gustos, iar microundele tau este curat si nici explozii nu auzi. Am facut de atatea ori oua la micro si nu am patit ca tine 😉 niciodata!
NOU
Cit de prost tre’ sa fii ca sa faci asa ceva? :)))
NOU
Ms. Tocamai m-ai salvat de la o cheltuiala inutila … era sa ma apuc sa imi fac un sandwich cu ou la microunde … si in ultima clipa … zic hai sa dau un google, google de unde am ajuns la tine. Am ramas nemancat dar cu microundele intreg.
Ms 🙂
NOU
baba00sapte » cu placere:))