Una dintre regulile de bază în Romulania: dacă niște oameni pățesc ceva nașpa și semnalează, se găsește o majoritate de japițe care să îngroape problema. Invariabil, roiul de muște de adună să apere rahatul, din instinct.

Azi lucrăm cu cea mai mizerabilă postare pe care am citit-o vreodată la Mîndruță, despre care știam deja că e naiv. Lucrăm și cu Universitatea București, aceeași instituție la care predau Carmen Vioreanu, Florin Diaconu, Aurel-Jean Andrei, oameni care mai scapă câte o jignire sau o glumă deplasată, un power trip, un fals intelectual, abuz în serviciu și uz de fals în formă continuată (bineînțeles toate prescrise), chestii care „nu sunt morale, dar sunt legale”.

Accept provocarea. Să scoatem primul elefant din cameră, faptul că Mîndruță scrie că a făcut curs de comunicare la facultatea de jurnalism într-o postare fără diacritice. Știți textul ăla pe care-l îngână toți agramații – ei nu scriu cu diacritice fiindcă nu-s profesori de română sau scriitori, ei sunt experți în altceva și n-au cum să apese cinci taste-n plus. N-am idee care ar fi argumentul lui Mîndruță, dar mereu există „ești prea prost dacă nu înțelegi din context”.

Al doilea elefant din cameră e scrisoarea ăluia de la revedere, victima pulii (ca de obicei), studenții nemulțumiți sunt repetenți și lumea nu-l merită.

Hai să le luăm pe rând: ești profesor la jurnalism și științele comunicării. Bun, știu zero oameni care s-au pregătit pentru medicină, arhitectură, inginerie sau d-astea și apoi au optat pentru FJSC pentru că le-a surâs cariera. Unii fac asta din hobby, respect, dar majoritatea cred că se duce acolo că are IQ de două cifre și e rost de diplomă. Scris, citit, chestii de clasa a noua dar cu mai mulți pași. Sper că va veni cineva să spună că presa e a patra putere în stat și că de fapt nu înțeleg eu cele nșpe arte ale scrisului în tabloide.

Alta: ești profesor la o universitate care e la coada oricărui top academic vreodată, locul 800+, cu citări puține și articole publicate în revista școlii. De ce nu se agită lumea academică să ia lumină de la tine? Ești zeu în domeniu, plângi că studenții au prea multe drepturi și, totuși, nu te cari la o universitate din top-ceva-relevant. De ce, că acolo nu te primesc sau pentru că nu se râde la glumele tale de căcat?

Marinei din ăștia se găsesc prin toate facultățile, sub diverse forme, frumos e că au și susținere solidă. Eh, mai zice el glume porcoase, e puțin libidinos, într-adevăr, mai dă o palmă peste fund, altfel e un profesionist desăvârșit, „noi ne distram maxim la cursurile lui, veneam din plăcere”.

Mfine, bine că s-a făcut listă de semnături pro-Marinuș, vedem mai ușor oamenii din categoria aia care scoate rigla în caz de viol și insistă să-ți arate că victima avea fustă prea scurtă.

Radu, mersi pe pentru screenshot.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.