Sunt un adept al tehnologiei. Prefer, întotdeauna, ultimele descoperiri din domeniu, îmi place să am toate deviceurile pe care pot pune mâna, sunt ca un copil când dau de gadgetăreală, îmi plac, deci, tabletele încă de pe vremea când existau doar în mintea celor din Star Trek sau Stargate SG1. Sigur, nu le folosesc, pentru că sunt prea mari pentru gusturile mele și inconfortabile, dar îmi plac, le recunosc utilitatea și sper că, odată cu apariția computerelor cuantice, nu vor mai exista măgăoaie de PC-uri, ci totul se va rezuma la un ecran transparent, care ne va conține viața și nevoile.

Același lucru e valabil și când e vorba de mașini. Nu reușesc să asimilez pasiunea pentru mașini vechi, indiferent de valoarea sau modelul lor. Hai să dăm la manivelă să dăm jos geamul, ca să avem aer condiționat. Să fim serioși, eu vreau scaune confortabile, cu memorie, climă bizonică, gadgetăreală cât cuprinde, butoane și butonașe, cup holdere cu răcire și încălzire, de astea.

Dar să mor dacă înțeleg ce femeie e pusă la conducerea echipelor de design de mașini din toată lumea, de toți au înnebunit și fac bordurile din ce în ce mai simple, punând în loc ditai televizoarele de tablete, unde adaugă toate funcțiile mașinii.

De ce zic că e femeie? Pentru că doar o femeie nu poate înțelege că un șofer nu își poate lua ochii de la drum nicio secundă, ca să se uite unde e tableta, să apese ecranul tacticl, să deschidă meniul de unde să aleagă volumul la aerul condiționat. Sau muzica. Un șofer își știe, fără să se uite, unde sunt butoanele importante din mașină și le acționează fără să se pună în pericol, căutând meniuri. Și ffs, ce faci noaptea, cu kktul ăla care luminează ca steaua polară în nopțile întunecate? Îi reducem luminozitatea? Și cum o mai folosești? Sau seara pui setările și aleluia, până oprești?

Ok, accepta tableta ca entertainment center. Pune muzică, filme, clipuri, desene pentru copii, ce vrei. Dar nu îmi lua din funcționalități ca să mă apuc să îmi șterg grăsimea de pe degete ca să pot da click.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.