Scris de George

Salut,
Am un minuscul biznis in domeniul medical, si unul din furnizorii principali de materiale medicale mi-a facut o faza nesimtita, deci caut sugestii de pedepsire a neseriosilor.

Faza e la nivelul urmator: la inceputul biznisului, am luat de la aceasta mare firma (mare ca volum de afaceri) de echipamente medicale mai multa aparatura, si pt ca a costat mult, le-am propus un plan: in contul aparaturii, ma oblig sa cumpar de la voi, timp de 3 ani, produse in valoare de atatea mii de ron pe luna. Au fost de acord, am facut contract acum un an, toate au mers ok pana acum doua saptamani.

Atunci mi-au adus comanda lunara, care de data asta continea si un produs care va expira la o luna dupa ce mi l-au livrat ei. (E un medicament impotriva alergiilor, scump si pe care estimez ca il voi folosi sau vinde in aproximativ 6 luni.) Repet, livrarea s-a produs pe 15 sept., iar medicamentul expira pe 15 oct. (Evident, a fost greseala mea, ca am facut receptia marfurilor inainte sa verific datele de expirare. Avand in vedere ca restul furnizorilor, ca si cel de care vorbesc acum, au fost tot timpul foarte ok cu livrarile, de ceva timp nu mai verific datele de expirare la receptia marfii, ca nu am avut niciodata probleme. Oricum, repet, greseala “de jure” a fost a mea, ca am stampilat si semnat receptia marfii.)

E, si de atunci ma tot coiesc la telefon cu ei, sa ii fac sa imi inlocuiasca produsul, si ei se dau loviti, abia imi mai raspund la telefon.

Din punctul meu de vedere, magaria a fost a lor, pentru ca, in cel mai rau caz, dupa ce le-am dat comanda de necesar, trebuia macar sa ma sune si sa imi spuna: “Bai saracule, vezi ca din medicamentul X nu mai am pe stoc decat unul care expira intr-o luna de acum incolo. Il vrei? Sau nu ti-l mai trimit?”. Daca le dadeam ok-ul, era problema mea, asa insa mi se pare ca au fost nesimtiti, chiar daca ei sunt acoperiti pt ca eu am semnat receptia marfii.

Are cineva mai destept ca mine un sfat despre cum sa ii iau pe astia, astfel incat sa ii fortez sa imi inlocuiasca produsul? (Nu pot sa intrerup relatia cu ei, as fi facut-o, dar contractul ma obliga sa mai cumpar de la ei produse de o anumta valoare inca 2 ani). Precizez ca sunt mult mai mari decat mine, adica avocatii lor au coaie mult mai mari decat al meu.

Banuiesc ca e legal ca furnizorul sa vanda comerciantului produse medicale care expira intr-o luna, nu? Sau oare nu? Stie cineva care e legea? Si cum le-o pot trage astora?
Multumesc pt sfaturi

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.