În ultimele luni, din varii motive, stres, griji, plictiseală, internet de rahat, m-am reapucat de fumat. Nu mai fumasem din 2004. Cine vă spune că s-a lăsat de fumat și nu a simțit niciodată nevoia de a băga o țigară, minte, indiferent cât timp a trecut de atunci.

Sigur, nu îmi mai place gustul și fumul propriuzis de țigări, așa că, o perioadă, am fumat șosete de alea urât mirositoare de la IQOS, după care am trecut pe vape-uri premade. Și am ținut-o așa câteva luni bune, până când, într-o zi, mi s-a acrit de gustul care e marketat drept Strawberry, Cola, Apple, Ice, dar toate sunt identice, dulci și scârboase și am renunțat.

Well, vă zic cu mâna pe inimă. Când m-am lăsat de țigări, în 2004, fumam 3 pachete de Marlboro lung pe zi, uneori mă mai trezeam și noaptea să mai fumez 2-3 legate, pe geam. Când m-am lăsat atunci, a fost nasoluț, am suferit inclusiv fizic, nu doar că îmi lipsea țigara dintre degete.

Dar acum, după ce am stat cu vape-urile alea în bot…vă spun, chestiile alea sunt foarte tricky. La țigară, fumezi una, te saturi, eventual te amețești puțin, știi că e ok, mai trece timp până aprinzi alta. Dar la vape, e dulce, e aromată, efectiv fumezi din ea încontinuu, cu orele și nu îți seama. Și așa te umpli de nicotină ca un butoiaș de marinar.

A fost super greu. Am două săptămâni de când nu le mai folosesc, iar nopțile au fost…uh, îngrozitoare. Insomnii în fiecare noapte, trezit aiurea, plus ziua mers pe stradă până la magazinul de vape, întors din drum, atacuri de panică, anxietate, tot tacâmul posibil. Și încă nu e gata, încă mai simt nevoia. Visasem ieri seară că eram, brusc, cu un vape de ăla în brațe și am început să urlu la mine Bă prostule, te-ai chinuit atât, ai suferit ca un câine, ai stat cu xanaxul după tine să poți respira ȘI ACUM FUMEZI?? Crucea mă-tii de tâmpit!

Din fericire, era doar un vis.
Ce voiam să zic. Dacă aveți chef de fumat, mai bine șosete IQOS sau țigări normale, vape-urile sunt îngrozitor de adictive.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.