Am fost azi la pașapoarte, să văd când e program, unde e localizat exact, chestii de astea, pentru că tot mă plictiseam, de la prima oră, după ce am fost pe la tribunal.

Am văzut, am aflat, desigur, erau vreo 5 persoane mari și late înăuntru, sistem de bonuri de ordine, cu un megafon care anunță cine e următorul. Normal, nu e vară ca să avem nevoie de pașaport, deci de ce ne-am face pașapoarte acum, nu?

Știți ce e haios? Că deși există sistem cu bon de ordine, oamenii stăteau frumos la coadă, elegant, cât de cât, în loc să stea pe scaunele alea din sala de așteptare. Dacă cumva le ia cineva locul?

Și așa a fost și dimineață, la registratura tribunalului. De ce să stăm frumos jos și să așteptăm să ne vină rândul, când putem sta și mai frumos în picioare, la coadă la ușă?

Simt oamenii de pe teritoriul aceste țări o nevoie nebună de a sta la coadă. Românii, din ce știu și văd eu, sunt singurii care se pun la cozi la îmbarcare, deși mai au o oră până la avion și după coadă ajung într-un autobuz. Dar prin loc în autobuz și asta e ceva!

Nu știu dacă e educația comunistă sau spiritul dacic de oaie, dar de chestia asta niciodată nu cred că vor scăpa.