Mă uitam dimineață, în timp ce leneveam în pat, la clipul cu băiatul ăsta, care și-a ratat cascadoria într-un mod mai mult decât grav și a aterizat peste lac, ocazie cu care a și continuat să ardă.

Și ce face poporul privitor? Se repede către un vantage point cât mai bun, ca să filmeze. Uitați la ei cum sunt cu telefoanele aburinde de emoție, să surprindă și cea mai mică zvârcolire de moarte a motociclistului. Un om arde, după o precipitare de la înălțime și, în loc să fugi să încerci să îl stingi, să îi dai primul ajutor, să ceri o ambulanță, tu zici Fuck it, să vezi ce likeuri iau pe tiktok.

Multă vremea mi-a fost greu să cred că, în antichitate, sportul favorit al oamenilor erau luptele de gladiatori. Ideea că ar exista oameni care să savureze moartea altora, în arenă, mi se părea de un nivel incredibil. Serios, chiar mă gândeam că, poate, de fapt erau strânși acolo ca o pedeapsă, să vadă ce li se poate întâmpla dacă nu sunt cuminți.

Dar nu, viața mi-a demonstrat că da, e perfect plauzibil și că, dacă acum ar exista lupte de gladiatori pe bune, nu ar exista suficiente locuri pentru câți spectatori ar fi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.